Predsjednik i premijer se osjećaju bezbjedno, policija će provjeriti prijetnje
arhiva

Predsjednik i premijer se osjećaju bezbjedno, policija će provjeriti prijetnje

Kabineti crnogorskog predsjednika i premijera, Mila Đukanovića i Duška Markovića, negirali su danas da im je, što su ranije objavili pojedini mediji, elektronskom poštom dostavljena prijeteća poruka organizacije koja se predstavlja kao "Dušan Silni".

"Snimak nije do sada primljen na adresama elektronske pošte koje koristi Kabinet predsjednika Vlade. Premijer se osjeća sigurnim u svakom kutku Crne Gore", prenio je kabinet predsjednika vlade agenciji Beta.

Demanti slične sadržine je medijima proslijeđen i iz Đukanovićevog kabineta: "predsjednik se osjeća bezbjedno".

Mediji su objavili da je na adrese predsjednika, premijera, te pojedinih crnogorskih i srpskih medija dostavljena video-poruka organizacije koja se predstavlja kao "Dušan Silni".

"Okupili smo se u organizaciji ʼDušan Silniʼ da zaustavimo one koji zatiru srpstvo u Crnoj Gori. Svaki od njih dobro zna zašto će biti kažnjen", piše u mejlu u kojem je i prijeteći video-snimak.

U video-poruci su tri maskirana muškarca sa snajperom i krstom u pozadini.

"Mi smo borci protiv nepravde, zakleti srpski vojnici. Istrebitelji laži i izdajnika. Mi smo ʼDušan Silniʼ. Naš cilj je sloboda. Zlotvori nas pljačkaju, hapse, progone, uzimaju nam hleb... Zlikovci maltretiraju naše porodice. Sude našim vođama. Ubijaju nas. Zato je naša misija pravedna i sveta. ʼDušan Silniʼ će odbraniti svoj narod i svetinje. ʼZlo činiti, od zla se braneći, tu zločinstva nema nikakvogʼ – P. P. Njegoš. Tirani, stižemo!", piše u poruci u video snimku.

Crnogorska policija je danas objavila da joj je sporni snimak dostavila "jedna medijska redakcija", te da će policija "analizirati snimak i izvršiti potrebne provjere iz svoje nadležnosti".

Beta/Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.