Energean će čistiti plažu i akvatorijum marine Bar i plažu Erasmio u Grčkoj,  uživo prenositi prolazak stotina ajkula u Izraelu
ilustracija

Inicijative Povodom Svjetskog dana životne sredine

Energean će čistiti plažu i akvatorijum marine Bar i plažu Erasmio u Grčkoj, uživo prenositi prolazak stotina ajkula u Izraelu

Povodom Svjetskog dana životne sredine, koji se sjutra, 5. juna, obilježava širom svijeta kompanija Energean je u Crnoj Gori, Izraelu i Grčkoj pokrenula tri inicijative.

U Crnoj Gori, Energean će kako je saopšteno, zajedno sa Opštinom Bar, privrednim društvom „Marina  Bar“ AD, Ekološkim pokretom „Ozon“, ronilačkim timom „Južno More“, učenicima osnovnih škola „Blažo Jokov Orlandić“ i „Anto Đedović“, kao i građanima Bara, zaposlenim u Javnom komunalnom preduzeću - Bar čistiti plažu i akvatorijum marine Bar.

"Ova inicijativa dio je kampanje "Naš Bar - čist grad" i odnosi se na područje u kojem Energean sprovodi program istraživanja za utvrđivanje potencijalnih ležišta ugljovodonika u crnogorskom podmorju. Akcija je zbog loših vremenskih uslova pomjerena za petak, 7. jun.", kaže se u saopštenju.

Energean je postigao sporazum i sa Upravom za zaštitu prirode i parkova Izraela da podrži uživo prenos prolaska stotina ajkula koje se posmatraju sa vidikovca u Haderi.

"Taj prolazak morskih pasa odvija se na samo nekoliko metara od obale i predstavlja veoma popularan spektakl za posjetioce Opservatorije. Važno je napomenuti da „Kariš“, kako je nazvano Energeanovo gasno polje u razvoju u Izraelu, na hebrejskom znači „ajkula".", navode iz kompanije.

U isto vrijeme, u saradnji sa Javnim preduzećem za upravljanje područjem delte rijeke Nestos, jezera Ismarida i Vistonida i ostrva Tasos, Energean će sjutra čistiti plažu Erasmio na ušću rijeke Nestos u sjeverni dio Egejskog mora, nekoliko kilometara od kopnenih instalacija Energeana u Kavali, u Grčkoj.

"Učenici iz škola u regionu, kao i studenti sa Univerziteta Demokrit u Trakiji, takođe sjutra učestvuju na ovom događaju. U kontekstu ovog događaja, Energean i pomenuti upravni organ će potpisati Memorandum o razumijevanju, obzirom da Energean preuzima troškove održavanja i rada mreže telemetrijskih stanica u Nacionalnom parku Istočna Makedonija i Trakija, na kojima se vrši praćenje abiotičkih parametara vode u rijeci i jezerima na tom području.Povodom obilježavanja ovog značajnog datuma, sjutra će se u svim komunikacijama kompanije Energean koristiti posebno dizajniran logotip kompanije, kako bi se dodatno osnažila poruka Svjetskog dana životne sredine.", poručuju iz kompanije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.