Savoviću 14 mjeseci zatvora i kazna od 6.000 eura zbog paljenje imovine Tomkića
ilustracija

Savoviću 14 mjeseci zatvora i kazna od 6.000 eura zbog paljenje imovine Tomkića

Paljenje kioska Berancu Igoru Tomkiću (43), 28. marta ove godine, koje je izazvalo veliku medijsku pažnju, činjenicom da je Tomkić Hrvat, i prethodnim fizičkim napadom na njega, dobilo je epilog u Osnovnom sudu u Beranama.

Krivično vijeće sudije Dubravke Popović, zbog krivičnog djela uništenje i oštećenje tuđe stvari osudilo je Aleksandra Savovića iz Berana na 14 mjeseci zatvora i obavezalo ga da Igorovoj supruzi Ivani, čije je vlasništvo bio zapaljeni kiosk, isplati novčani iznos od 6.000 eura.

Nekoliko dana prije paljenja kioska, Miloš Radević (25) i Novak Petrić (19), obojica iz prigradskog naselja Dolac u kome živi i Tomkić, pretukli su ga u ovom objektu, posle čega su uhapšeni zbog nanošenja teških tjelesnih povreda. Potom im je određen pritvor u kome se još uvijek nalaze, dok im se sudi u Osnovnom sudu u Beranama.

Posle ova dva događaja Tomkić je dobio policijsku pratnju, a Opština Berane i Vlada Crne Gore reagovali su osuđujući ove događaje, ocjenjujući da nemaju nacionalnu obojenost. Istovremeno, Tomkiću su uručili i novčanu pomoć.

"Prema informacijama koje sam dobio iz Ministarstva unutrašnjih poslova, u ovom trenutku policija nema saznanja koja bi ukazivala da je sigurnost Igora Tomkića i njegove porodice ugrožena. Bez obzira na tu okolnost, Uprava policije sprovodi kontinuirane operativne mjere i radnje u cilju zaštite porodice Tomkić i njihove imovine, s obzirom na prethodna krivična djela počinjena na njihovu štetu. Takođe, informisan sam da su policijski službenici u stalnoj komunikaciji sa gospodinom Tomkićem i preduzimaju sve neophodne aktivnosti kako bi on i njegova porodica bili sigurni. Pored toga, porodici Tomkić pružena je psihosocijalna, intelektualna, i zdravstvena podrška i pomoć. Saglasićemo se, dakle, da su institucije reagovale u skladu sa svojim nadležnostima, što ovom prilikom i pozdravljam", kazao je ranije premijer Duško Marković govoreći o ovom slučaju, ističući i pravovremeno reagovanje Opštine Berane.

Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.