Odlaže se ukidanje pomjeranja kazaljki na satu?

Odlaže se ukidanje pomjeranja kazaljki na satu?

Svaki Evropljanin koji se ponadao kraju pomjeranja kazaljki na satu dva puta godišnje, moraće da ostane strpljiv.

Naime, kako prenosi hrvatski portal Index.hr, većina zemalja članica EU-a zahtijevala je dodatno vrijeme kako bi se u praksi primijenilo ukidanje pomjeranja kazaljki na satu na ljetnje, odnosno zimsko računanje vremena, stoji u dokumentu koji je izdalo rumunsko predsjedništvo EU.

Evropski parlament usvojio je odluku krajem marta ove godine da se ukine pomjeranje kazaljki na satu, a zemljama članicama EU je ostavljeno da se do 2021. odluče da li žele da zadrže ljetnje ili zimsko računanje vremena.

Međutim, države članice ostaju neusaglašene oko brojnih pitanja, a njihovo je odobrenje potrebno kako bi promjena stupila na snagu. Zbog toga je zakazana rasprava u EP, u četvrtak, kada se sastaju evropski ministri saobraćaja. Ipak, ne očekuje se da nikakva konačna odluka bude donesena.

Rumunija, koja predsjedava Unijom, upozorila je da je neophodno da se usaglase svi stavovi, svih članica EU kako bi se spriječile "šarolikosti vremenskih zona" iosiguralo pravilno funkcionisanje jedinstvenog tržišta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.