Sekulić:  Crna Gora će nastaviti aktivnosti na obezbjeđenju sigurnog snabdijevanja energijom
Dragica Sekulić

Samit u Beogradu

Sekulić: Crna Gora će nastaviti aktivnosti na obezbjeđenju sigurnog snabdijevanja energijom

“Zemlje našeg regiona, danas, ne smiju propustiti šansu da budu dio savremenih tokova u oblasti energetike i društvenog razvoja”, ocijenila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić danas na Samitu “Energetska bezbjednost u regionu” koji se održava u Beogradu.

Sekulić je kazala da joj je čast što ima priliku da sa kolegama iz regiona razgovara na jednu ovako važnu temu.

“Poznato je da je obezbjeđivanje dovoljnih količina energije jedan od ključnih uslova održivosti modernog društva, kao i osnovni preduslov za održivi razvoj kojem svi težimo. Međutim, čini mi se da je pitanje - na koji način obezbjeđujemo dovoljne količine energije - nešto što predstavlja najzahtjevniji zadatak ove generacije donosioca odluka”, kazala je Sekulić.

Ona je podsjetila da je je taj, jako složen, posao donekle olakšan. Naime, našim strateškim ciljem (članstvom u EU) stvorili smo mogućnost da slijedimo primjer onih koji zapravo postavljaju standarde po pitanju održivog razvoja i čiste, klimatski neutralne energetike. 

GetImage

Sa samita, foto:MEK

Crna Gora će i dalje, u skladu sa svojim prioritetima iz oblasti energetike, nastaviti aktivnosti na obezbjeđenju sigurnog snabdijevanja energijom, razvoja konkurentnog tržišta energije i održivog energetskog razvoja, uz aktivnu saradnju sa svima koji imaju iste ciljeve.

“Smatram da jedino tako energetiku razvijamo na način koji je ekonomsi isplativ, energetski održiv i ekološki prihvatljiv”, zaključila je ministarka.

Današnji regionalni skup je organizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Srbije i od velikog je značaja za čitav region imajući u vidu da je okupio po prvi put resorne ministre iz Jugoistočne Evrope.

Otvorenom diskusijom u tri panela predstavljen je međunarodni plan energetske stabilnosti za region i razmotreni svi aspekti koje donose strategije implementacije u energetskoj tranziciji.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.