Djeca Cetinja dobila novo igralište u Njegoševom parku
Foto:Prijestonica

Djeca Cetinja dobila novo igralište u Njegoševom parku

Djeca Cetinja dobila su danas igralište u Njegoševom parku, koje je putem donacije opremio Jugopetrol AD.

Savremeno dječje igralište, površine oko 130 metara kvadratnih i vrijedno gotovo 20 hiljada eura, djeci su „predali“ gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan i izvršni direktor Jugopetrola AD Antonis Semelides.

Kašćelan se zahvalio na donaciji, navodeći da je dobra poslovna saradnja Prijestonice Cetinje i Jugopetrola ovim društveno-odgovornim činom podignuta na viši nivo.

„Briga o djeci, kao najvrijednijem potencijalu svakoga društva, trajni je cilj uprave Prijestonice Cetinje. Vjerujemo da je stvaranje uslova za nesmetan razvoj, rast, obrazovanje, vannastavne i slobodne aktivnosti važno i da mora biti u stalnom fokusu donosioca odluka“, naveo je gradonačelnik Cetinja podsjećajući na njegovu dugogodišnju saradnju sa Jugopetrolom koja je mnogo puta rezultirala društveno-odgovornim akcijama.

Prema njegovim riječima, veoma važno jeste i obrazovanje djece o nužnosti očuvanja životne sredine, njihova socijalizacija sa vršnjacima u prirodnom i bezbjednom  okruženju.

„Djeca Prijestonice i njihove potrebe ostaju naš prioritet“, kazao je Kašćelan, navodeći da je u posljednjih godinu Prijestonica Cetinje opremila gotovo sva sportska  igrališta na gradskom području, a na različite načine, samostalno ili u saradnji sa prijateljima-donatorima, pomagala je obrazovne ustanove na svim nivoima obrazovanja.

Izvršni direktor Jugopetrola AD Antonis Semelides je istakao da „kroz brojne društveno odgovorne projekte iz oblasti sporta, zdravlja i očuvanja prirodne sredine, Jugopetrol AD naročito vodi računa o najmlađima. Svi znamo koliko je boravak u prirodi i na otvorenom važan za razvoj svakog djeteta, a na nama je da zajedno stvorimo siguran prostor i najbolje uslove za to.“

Dječje igralište u Njegoševom parku namijenjeno je djeci uzrasta od dvije do 14 godina. Osim mobilijara koji je na raspolaganju roditeljima i pratiocima djece, igralište je pokriveno rasvjetom i video nadzorom radi dodatne bezbjednosti djece i očuvanja inventara, koji je u ranijem 
periodu bio na meti vandala.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.