PG: U štek stanu pronađene 4 automatske puške, pištolji, veća količina municije, uhapšen 21-godišnjak
Foto:Uprava policije

Pretresi na 6 lokacija

PG: U štek stanu pronađene 4 automatske puške, pištolji, veća količina municije, uhapšen 21-godišnjak

Podgorička policija uahpsila je osumnjičenog E.R. koji je u tzv. štek stanu držao četiri automatske puške, automatski pištolj, dva pištolja, municiju i drogu.

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su, u cilju prevencije, rasvjetljavanja i dokazivanja krivičnih djela iz oblasti krvnih delikata i suzbijanja droga, izveli akciju u kojoj su na šest lokacija u Podgorici izvršili pretrese stanova i drugih prostorija koje koriste bezbjednosno interesantna lica i pronašli i oduzeli sedam komada vatrenog oružja od čega pet automatskog, veću količinu municije i drogu i lišili slobode osumnjičeno lice koje ih je držalo u tzv. štek stanu, saopštila je Uprava policije.

Službenici CB Podgorica su, kako se navodi., na osnovu saznanja do kojih su došli da više bezbjednosno interesantnih na području Podgorice posjeduje automatsko oružje i municiju koje drže u tzv. štek stanovima radi dalje prodaje licima iz kriminalne sredine kao i članovima organizovanih kriminalnih grupa, pribavili naredbu od strane nadležnog sudije za istragu i izvršili pretres stanova i drugih prostorija na šest lokacija koje koriste ova lica a kojima je pronađeno automatsko i drugo oružje, municija i droga.

"Policijski službenici su pretresom tzv. štek stana, koji koristi E.R. (21), pronašli i oduzeli: četiri automatske puške tzv. kalašnjikov;automatski pištolj „Škorpion“; dva pištolja,  veću količinu municije i  više mobilnih telefona i tablet uređaja koji su, kako se sumnja, korišeni za komunikaciju i pripreme u vezi sa izvršenjem krivičnih djela.Pretresom drugog stana koji E.R. koristi policijski službenici su kod njega pronašli i oduzeli oko 76 grama marihuane koja je, kako se sumnja, bila spremna za stavljanje u tzv. ulični promet budući da je bila spakovana u manja pakovanja namijenjena prodaji.", navodi se u saopštenju policije.

pgoruzjemunicijaidroga

Foto:Uprava policije

Policijski službenici su lišili slobode E.R. zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

On je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Oduzeto oružje i droga biće upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja. 

Kriminalistička obrada je u toku. 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.