Jelušić: Plaže spremne, cijene mobilijara ostaju iste
Ilustracija

Jelušić: Plaže spremne, cijene mobilijara ostaju iste

Cijene plažnog mobilijara ove sezone ostaće na nivou prethodnih godina, a crnogorska obala je spremna za početak sezone, kazao je direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Predrag Jelušić.

On je, gostujući u Jutarnjem programu TVCG, podsjetio da je morska voda odličnog kvaliteta, što pokazuju sve analize Instituta za biologiju mora.

“More je kvalitetno, voda je dobra za kupanje, ove godine imaćemo 30 plavih zastavica, a crnogorska obala je spremna za početak sezone”, poručio je Jelušić.

On je naveo i da će Crna Gora u narednom priodu morati da gradi nova kupališta.

“Crnoj Gori će u narednom periodu faliti novih kupališta”, naveo je Jelušić.

Govoreći o problemima u primjeni novog zakona, koji se odnose na zakup u zoni Morskog dobra, Jelušić je podsjetio da, prema ranijem dogovoru, svi zakupci mogu da dobiju privremeno rješenje.

“Imamo rješenje koje je utemeljeno na zakonu”, kazao je Jelušić.

“Zakupci već od danas na legitiman način mogu da idu u sekreterijate svih opština i da dobiju privremeno odobrenje za rad”, pojasnio je Jelušić.

Isto važi i za zakupce u Herceg Novom. Jelušić ističe da je Morsko dobro spremno na razgovore sa rukovodstvom te Opštine, ali kako dodaje svi moraju poštovati zakon.

“Mi smo spremni da čujemo argumente i ako su utemeljeni da ih uvažimo, ali smo svi dužni da poštujemo zakon”, kazao je Jelušić i dodao da Luka Škver kao i ostale luke moraju da poštuju zakone.

“Ne znam zašto bi Luka Škver imala neki drugačiji režim od ostalih luka”, naveo je Jelušić.

Komentarišući ocjene zakupaca plaža u Ulcinju, da su im cijene zakupa za ovu godinu uvećanje, Jelučić je kazao da je to tačno, ali da su prethodnih godina ulcinjski zakupci plaže dobijali po znatno nižim cijenama u odnosu na ostale opštine.

“Cijene jesu povećane, ali su prethodnih godina bile osam do 10 odsto jeftinije nego u ostalim opštinama” kazao je Jelušić i dodao da su i nakon povećanja cijene zakupa u Ulcinju niže nego u ostalim opštinama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.