Ministarstvo sporta i mladih će nastaviti da i dalje pruža podršku omladinskim projektima

Nagrade najaktivnijim

Ministarstvo sporta i mladih će nastaviti da i dalje pruža podršku omladinskim projektima

Ministarstvo sporta i mladih je, u skladu sa Zakonom o NVO, podržalo 10 omladinskih projekata, među kojima je i projekat Građanske alijanse - Mladi aktivni građani – MAG.

"Pitanje mladih je multisektorsko pitanje kojim se bavi više resora u Vladi, ali i druge institucije sistema i društva u cjelini. Obrazovne, kulturne, zdravstvene, ali i regionalne i međunarodne institucije, lokalne samouprave i civilni sektor. Sinergija svih tih aktera, što je slučaj i sa današnjim događajem, daje rezultate i otvara nove mogućnosti za mlade", istakao je ministar Nikola Janović.

Kako je kazao, primjer mladih koji su se angažovali kroz ovaj i slične projekte je najbolji dokaz da mladi imaju izbor i mogućnosti, i da samo od njih zavisi da li će iskoristiti šanse koje im se nude.

"Projekat je pokazao da mladi žele da budu dio rješenja i da su spremni da se angažuju u rješavanju problema koje identifikuju u svojim zajednicama, pored čega su imali mogućnost i da osvoje nagradu", saopšteno je.

Najuspješnijim i najaktivnijim mladim ljudima, nagrade je na kraju uručio ministar Janović, uz poruku da će Vlada i Ministarstvo sporta i mladih nastaviti da i dalje pruža podršku omladinskim projektima i da stvara uslove za bolji život mladih.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.