Projekat autoputa kroz CG dobija puni smisao i veći značaj
Nurković i Du Fe

CRBC zainteresovan za izvođenje radova na sljedećim dionicama

Projekat autoputa kroz CG dobija puni smisao i veći značaj

Ministar Osman Nurković se tokom Internacionalnog Foruma za infrastrukturu i građevinske investicije, koji se održava u Kini sastao sa Du Feom, direktorom kineske kompanije CRBC. Sagovornici su izrazili zadovoljstvo povodom ugovaranja radova na dijelu petlje Smokovac, vodosnadbijevanju i elektrosnadbijevanju na trasi autoputa.

 Nurković podsjetio je na važnost dodatnog angažmana ljudi, mehanizacije i drugih potencijala kineske kompanije, kako bi se radovi završili u dogovorenom roku uz poštovanje najvećih standarda kvaliteta, čemu je i u prethodnom periodu poklanjana puna pažnja, uz maksimalnu kontrolu u svakoj fazi izvedenih radova, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja.

Direktor CRBC-ija i ovom prilikom pokazao interesovanje za učešće u procedurama za izvođenje radova na slijedećim dionicama, u skladu sa domaćim zakonima koji regulišu oblast javnih nabavki, kao i evropskim standardima javnosti i transparentnosti. Takođe, izrazio je i spremnost da slijedeće dionice realizuju po principu privatnog javnog partnerstva.

"Du Fe informisao je ministra Nurkovića da su ugovoreni radovi sa Vladom Srbije na dionici Preljina-Požega, a da se intenzivno  pregovara za narednu  dionicu od Požege do granice sa Crnom Gorom. Ministar Nurković je iskazao zadovoljstvo povodom ove informacije i dodao da cijeli projekat autoputa kroz Crnu Goru,  dobija puni smisao i veći značaj, kao i da je ovo još jedan demant oponentima ovog kapitalnog projekta, koji smatraju da je oduka Crne Gore da gradi  prioritetnu dionicu bila neracionalna", saopšteno je iz ministarstva.

Direktor CRBC-ija je najavio posjetu Crnoj Gori tokom jula, kako bi sagledao situaciju na terenu i dao konkretnu podršku u cilju rješavanja eventualnih izazova tokom realizacije projekta kao i uspješnom završetku projekta na zadovoljstvo svih.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.