Radovi se privode kraju: GP Vitaljina biće otvoren 20. juna?
Radovi na Vitaljini, arhiva

Radovi se privode kraju: GP Vitaljina biće otvoren 20. juna?

Granični prelaz Vitaljina, Hrvatska – Crna Gora trebao bi biti otvoren 20.juna, nezvanično je potvrđeno portalu Boka News iz Sektora za izgradnju i održavanje graničnih prijelaza pri Ministarstva finansija Republike Hrvatske.

Građevinari splitske kompanije Lavčević privode kraju radove kako bi navedeni granični prelaz bio konačno otvoren za kvalitetniji prekogranični promet putnika i vozila.

Na novoizgrađenom graničnom prelazu biće omogućeno obavljanje svih propisanih graničnih procedura pregleda putnika i vozila prema pravilima koje u Europskoj uniji vrijede za vanjske granice te zajednice država.

Inače, cjelokupni putnički promet između Crne Gore i Hrvatske odvija se isključivo preko graničnog prelaza Debeli Brijeg – Karasovići.

Kako je GP Karasovići jedan od najfrekventnijih međunarodnih graničnih prelaza u Hrvatskoj, otvaranjem GP Vitaljina na Konfinu promet putnika će konačno postati neusporedivo protočniji i kvalitetniji.

Zadovoljstvo ne kriju putnici, ali ni carinici i Granična policija na GP Karasovići koji će se otvorenjem samo nekoliko kilometara udaljenog, mnogo savremenijeg prelaza s četiri putničke trake rasteretiti gužve na granici sa Crnom Gorom.

Završetak radova i otvaranje GP Vitaljina bilo je najavljeno za maj 2019. ali su građevinari na terenu naišli na neočekivane probleme, što je odlučujuće uticalo na probijanje rokova i povećanje vrijednosti radova.

Boka News

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.