Rifat Fejzić

Bajramska poruka reisa Rifata Fejzića

"Bajram dolazi kao praznik radosti i nade da iz ramazana izlazimo bolji i duhovno jači"

Bajram nam dolazi kao praznik radosti i nade da iz ramazana izlazimo bolji i duhovno jači, dostojni Alahove milosti i oprosta, naveo je u bajramskoj poruci reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

"Ispraćamo mjesec Ramazana koji smo proveli u postu i predanosti Stvoritelju. Njegove blagodati uživali smo u džamijama i domovima, u miru i slobodi. Radost iftara dijelili smo s ukućanima, prijateljima i komšijama. Pomagali smo siromašnima, bolesnima i obespravljenima. Bajram nam dolazi kao praznik radosti i nade da iz ramazana izlazimo bolji i duhovno jači, dostojni Allahove milosti i oprosta. On je potvrda dostižnosti nagrade nakon pregnuća, godišnji podsjetnik Allahovog, dž.š., obećanja čovjeku da će „svoj trud pred Gospodarom naći“", navodi Fejzić u poruci.

Bajram je kako dodaje porodični praznik i prilika za jačanje instituta porodice kao osnove zdravog društva.

"Kao vjernici, dužni smo da se posvetimo fizičkom i duhovnom odgoju djece i izborimo se sa savremenim izazovima pred kojima se porodica nalazi. Ne smijemo dozvoliti da nam pametne tehnologije, umjesto sredstava za razvoj i napredak, postanu uzroci otuđenja djece od roditelja. Dragi vjernici, S Bajramom prestaje ramazanski post i odricanje od onoga što je inače dopušteno, ali post od zabranjenih djela nastavlja kao naš trajni izbor. Neka ovaj bajram bude nadahnuće za istrajnost u vjeri, očuvanje porodice i Zajednice, zdravog društva i Ummeta. Neka bude prekretnica za mir u svijetu i neka nas Allah, dž.š., pomogne u tome. Osjetimo punoću života u Bajramu i podijelimo prazničnu radost i nadu sa svim ljudima. Moleći Allaha, dž.š., da nam primi post, svim muslimankama i muslimanima u zemlji i dijaspori čestitam Ramazanski bajram", poručio je Fejzić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.