Janović: Sačuvali tradiciju brdskih auto trka
Foto: Vlada CG

Janović: Sačuvali tradiciju brdskih auto trka

Ministar sporta i mladih Nikola Janović otvorio je u Kotoru tradicionalnu Međunarodnu brdsku auto-trku "Kotor-Trojica 2019".

Tom prilikom Janović je istakao da ga kao Kotoranina posebno raduje što je zahvaljujući Ministarstvu na čijem se čelu nalazi omogućila da se ova, za Kotor, ali i cjelokupni crnogorski sport značajna auto trka održi i ove godine.

4798463618264142ddc0eo

"Uz posebne napore, uspjeli smo da finansijski podržimo organizaciju ove značajne auto trke, pokazujući da sport ne smije da trpi zbog političkih problema koji već neko vrijeme postoje u Kotoru. Nešto što traje 70 godina, što je otpočelo davne 1949. godine, što je simbol Kotora, morali smo sačuvati. I sačuvali smo", rekao je ministar.

Janović je podsjetio i na doprinos Tripa Bukilice, istaknutog sporstkog radnika i dugogodišnjeg direktora AMSK "Blažo Smiljanić" kome je ovogodišnja, jubilarna trka posvećena.

4798463330323db365fcdo

U ime organizatora se obratio predsjednik kluba AMSK Željko-Bato Banićević, koji se zahvalio Ministarstvu sporta i mladih na pomoći bez koje ovogodišnja trka Kotor-Trojica ne bi bila organizovana.

479846804366a32fe6d05o

Banićević je dodao da se raduje što je Ministarstvo prepoznalo značaj i podržalo trku koja je ključna za opstanak Kotora na mapi Međunarodne automobilističke federacije.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.