Predsjednica socijaldemokrata Njemačke podnijela ostavku
Andrea Nales

Njemačkoj prijeti pad vlade?

Predsjednica socijaldemokrata Njemačke podnijela ostavku

Predsjednica Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) Andrea Nales podnijela je ostavku, javlja Rojters.

Njemački socijaldemokrati pretrpjeli su težak poraz na nedavnim evropskim izborima, ali niko nije očekivao ostavku njihove šefice.

Ova situacija mogla bi dovesti do pada njemačke vlade. Naime, SPD će izabrati novog čelnika koji će najvjerovatnije doći iz frakcije koja se i prije godinu protivila novoj velikoj koaliciji SPD-a i Hrišćansko-demokratske unije (CDU).

Mediji pišu da je jedan od razloga i taj što mogući novi predsjednik stranke Olaf Šolc, vicekancelar i ministar finansija, smatra da ne treba nastaviti sa velikom koalicijom.

Socijaldemokrati su na evropskim izborima završili kao treća najjača stranka u zemlji, iza demohrišćana i Zelenih, B92.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.