U Crnoj Gori u aprilu 39 odsto više gostiju
Foto: Ilustracija

MONSTAT

U Crnoj Gori u aprilu 39 odsto više gostiju

U Crnoj Gori u aprilu je u kolektivnom smještaju boravilo 94,9 hiljada turista, 39,1 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Iz Monstata je saopšteno da je broj ostvarenih noćenja od 218,03 hiljade 25,4 odsto viši nego u uporednom periodu.

“Od ukupnog broja noćenja u kolektivnom smještaju, 87,8 odsto su ostvarili strani turisti, a 12,2 odsto domaći”, navodi se u saopštenju.

Iz Monstata su kazali da je u prva četiri mjeseca ostvareno 41,9 odsto više dolazaka i 23,9 odsto više noćenja turista nego u istom prošlogodišnjem periodu.

“U strukturi noćenja stranih turista najviše su ostvarili turisti iz Njemačke 15,6 odsto, Francuske 8,5 odsto, Srbije osam odsto, Rusije i Velike Britanije po 5,5 odsto, Austrije 4,6 odsto, Albanije 4,2 odsto i Kosova 3,9 odsto“, precizirali su iz Monstata.

Turisti iz ostalih zemalja ostvarili su 44,2 odsto noćenja.

“U strukturi noćenja po vrstama turističkih mjesta u aprilu je najviše noćenja ostvareno u primorskim mjestima 84 odsto, glavnom gradu 9,7 odsto, ostalim turističkim mjestima 3,2 odsto i planinskim mjestima 3,1 odsto”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.