Uhapšena zbog tri kilograma marihuane
Foto: UP

Uprava policije

Uhapšena zbog tri kilograma marihuane

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su, sprovodeći plansku aktivnost usmjerenu na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje zloupotrebe opojnih droga, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi H.G. (42) u Podgorici i pronašli i oduzeli oko tri kilograma marihuane koju je ovo lice, kako se sumnja, imalo namjeru da proda.

"Pretresom je u kući H.G. naime pronađeno pet većih pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, težine oko 3 kg, koju je H.G, sumnja se, imala namjeru da stavi u promet, a pronađena je i kesa sa manjim pakovanjima sa istim sadržajem koja su, kako se sumnja, bila spremna za prodaju na tzv. uličnom nivou", saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su naveli iz UP-a, H.G. je lišena slobode.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Pronađena marihuana je izuzeta i biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

Osumnjičena H.G. će, uz krivičnu prijavu, biti privedena državnom tužiocu u VDT u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Policijski služenici su na području Crne Gore od početka godine zaplijenili preko tone droga, dok je u prošloj godini zaplijenjeno 3,3 tone droga. Policija je u 2018. godini otkrila i procesuirala za 68 % više djela u vezi sa uličnom prodajom droge u odnosu na godinu ranije. Policija će i dalje sprovoditi pojačane aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju prodaje i krijumčarenja opojnih droga, sa posebnim akcentom na suzbijanje tzv. ulične prodaje", zaključili su iz UP-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.