Nakon pada sa motora Britanac 9 dana bio pod erekcijom
ilustracija

Nakon pada sa motora Britanac 9 dana bio pod erekcijom

Blagi pad sa mopeda i modrica. Ništa posebno, pomislio je tridesetpetogodišnji Britanac iz Sautemptona. Ipak, ubrzo se ispostavilo da nešto nije u redu.

Isprva mu se činilo da mu nije ništa sem što se ugruvao i imao masnicu na perineumu, dijelu tijela između genitalija i analnog otvora.

Nedugo zatim, razvio je erekciju, koja je trajala duže nego obično. Mnogo, mnogo duže.

Erekcija sama po sebi nije bila bolna, ali je imao druge probleme vizuelne i praktične prirode.

Posle devet dana odlučio je da ode u bolnicu gdje su mu doktori dijagnostikovali erekciju IV stepena – maksimalnu vrijednost na medicinskoj skali.

Srećom, doktori su uspjeli da mu pomoću katetera blokiraju obe arterije koje su hranile erekciju, tako što su jednu blokirali posebnim gelom, a drugu fizički podvezali.

Ubrzo mu se stanje popravilo, ali je bilo potrebno neko vrijeme da potpuno povrati funkciju penisa. Godinu dana nakon intervencije, pacijent je rekao da mu se erektilna funkcija vratila u normalu.

Ono što je bilo nesvakidašnje za ovaj slučaj (kao da je mogao da bude čudniji) jeste činjenica da je 95 odsto slučajeva prijapizma (stanje nevoljne erekcije) uzrokovano problemom blokade krvnih sudova, pa krv koja je nakupljena ne može da napusti penis.

To nije bio slučaj sa nesrećnim Britancem koji je upao u ostalih pet odsto – njegova erekcija je bila uzrokovana pretjeranim hranjenjem krvlju.

Bizarnu priču opisali su doktori bolnice u Sautemptonu u izvještaju objavljenom prošlog mjeseca u stručnom medicinskom časopisu Case Reports in Urology.

Gizmodo/RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.