Herceg Novi: Otkačila se prikolica kamiona sa teretom od oko 30 tona i skliznula u dvorište kuće
Foto:Radio Jadran

Pukom srećom izbjegnute ljudske žrtve

Herceg Novi: Otkačila se prikolica kamiona sa teretom od oko 30 tona i skliznula u dvorište kuće

Pukom srećom uz magistaralu, na Savinskoj dubravi u Herceg Novom, izbjegnute su ljudske žrtve, kada se otkačila prikolica kamiona u vožnji. Tragedija je izbjegnuta dijelom i zbog betonske konstrukcije na okućnici. Pričinjena je ogromna materijalna šteta, javlja Radio Jadran.

Naime, u Zemunskoj 11 na Dubravi, juče ujutru otkačila se prikolica kamiona pod teretom od skoro 30 tona. Raznijela je zaštitnu ogradu i „propala“ u dvorište kuće, Luke Lalića:

„Tada nijesam bio kod kuće, otišao sam da registrujem auta. Kući je bio jedino 73-godišnji otac Veselin, kojeg je pas spriječio da izađe napolje i tako mu spasio život, inače, bio bi na mjestu mrtav. Pas je lajao i nije ga puštao vani. Otac mu je dao da jede kako bi ga zamaštrakao da bi mogao izaći. U momentu kad se uhvatio za ulazna vrata da ode napolje čuo se ogroman prasak. Kad je izašao, imao je što i da vidi“, ispriča je Lalić za Radio Jadran još u šoku.

Pirkolica kamiona prevoznika iz BiH, koji je bio pun robe otkačila se i propala u dio dvorišta kuće, slomivši ogradu, odrinu, auto Lukinog oca Veselina.

„Vozač kaže da mu je pukao neki nosač koji povezuje prikolicu i nosač pozadi, međutim, sa istim tim dijelom kamion je odvezen u Servisnu zonu. Oko 30 tona tereta je koliko znam bilo u prikolici. Nakon što se otkačila ostala je pola na magistrali, pola u našem dvorištu. Slomljena nam je donja kapija, ograda, potporni zid, odrina sa lozom…. Imamo štete oko 6-7 hiljada eura, a možda i više“, kaže Lalić.

Policija je, kako kaže, izašla na teren i napravila uviđaj, a izvještaj očekuje u ponedjeljak kada će znati što mu je dalje činiti:

„Policija je bila maksimalno korektna. Prikolicu smo izvlačili oko sat i po, uz pomoć mehanizacije firme “Krušo” i još jednog kamiona koji je bio iza ove prikolice, kako se ne bi „opustio“ i u rikverc nastavio nazad ka Meljinama. Rečeno mi je da bi nakon policijskog zapisnika, na teren trebalo da izađe i neko iz tužilaštva, a hoće li, još ne znam. Svakako ću tražiti naknadu štete, da li će je pokriti osiguranje ili neko treći, ne znam",priča Lalić.

Prema riječima Lalića, vozač je kada je izvučena prikolica, otišao u policiju i kod sudije za prekršaje.

Radio Jadran 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.