Đukanović:  Marković nije pozvao opoziciju u prelaznu vladu, već na dijalog
Milo Đukanović

Đukanović: Marković nije pozvao opoziciju u prelaznu vladu, već na dijalog

Premijer Duško Marković nije u Skupštini pozvao opoziciju u prelaznu vladu, već je to bio poziv na dijalog, naveo je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Đukanović kaže da je dio medija nedovoljno precizno protumačio izjavu premijera Duška Markovića u Parlamentu.

“I on i ja smo tokom krize u funkcionisanju institucija pozivali na dijalog”, kazao je Đukanović i dodao da je Marković u parlamentu pozvao na dijalog.

“Vrlo sam precizno slušao Markovića i poziv se nije odnosio na poziv u prelaznu vladu. To je interpretirao dio medija i nešto što prizeljkuje dio opozicije. Političko polazište ideje prelazne vlade bilo je da dođemo do izbora čije će rezultate svi priznati”, naveo je Đukanović, odgovarajući na pitanja novinara u Budvi.

On je naveo da opozicija odbija da se suoči s političkom realnošću, pribjegava opstrukcijama.

“Ne odgovara im rejting koji imaju. DPS je u kontinuitetu 40 odsto i zato je okosnica vlasti”, kazao je Đukanović i dodao da mora opozicija da popravi svoje političko djelovanje.

Komentarišući ocjene dijela NVO sektora da bi izbor Vesne Medenice na čelo Vrhovnog suda po treći put, bio neustavan i nezakoniti, Đukanović je kazao da je ubijeđen da će pravosudni savjet razmotriti je li njena prijava pravno utemeljena.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.