Delfin i Lahor vode regatu u zalivu Trašte
Foto: Luštica Bay / Dalibor Ševaljević

U Luštici Bay nova regata

Delfin i Lahor vode regatu u zalivu Trašte

Prvi takmičarski dan regate Luštica Bay Cup za klase Laser i Optimis održan je juče.

Vremenski uslovi su maksimalno išli na ruku organizatorima, pa su jedriličari uživali u jedrenju po maestralu jačine 6 do 10 čvorova  i sunčanom danu na izazovnom regatnom polju u zalivu Trašte. U svim klasama odjedrene su tri regate.

nadmetanje

Na kraju prvog dana u klasi Optimist na prvom mjestu je Pavle Musić, JK Delfin, Romina Racković je na drugom a Andrej Drakulović na trećem, oboje iz JK Lahor Kotor.

Jedriličarke JK Lahor drže postolje u konkurenciji djevojčica. Romina je prva, Nina Strahinja je druga a treća je Vanja Strahinja. U konkurenciji do 12 godina prvi je Andrej Drakulović, JK Lahor, drugi je Petar Klakor, JK Delfin, i treća je Nina Strahinja, JK Lahor.

U klasi Laser 4.7 Nikola Golubović iz Delfina je očekivano na prvom mjestu. Danilo Jončić, JK Delfin, je na drugom mjestu i na trećem je Miloš Vujović iz Lahora.

zajednika

Delfinov jedriličar Ilija Marković je na prvom mjestu u klasi Laser Standard, drugi je Stefan Anđelić takođe iz Delfina. Danas će konkurenciju pojačati Romeo Lukšić, JK Delfin i Luka Ognjanović, JK Lahor, koji juče nisu startovali.

Takmičenje se nastavlja sutra i traje do nedelje, kada će nakon poslednjeg jedrenja biti i dodijela nagrada.

Regatu organizuje kompanija Luštica Bay u saradnji sa jedriličarskim klubovima iz Tivta, Kotora i Herceg Novog -   JK Delfin, JK Lahor i JK Jugole Grakalić. Jedriličari ovih klubova će se nadmetati u predivnom akvatorijumu zaliva Trašte, u neposrednom okruženju Luštice Bay, novog grada na Jadranu. Otvaranje novog regatnog polja Luštice Bay je dodatni impuls razvoju jedriličarskog sporta u Crnoj Gori

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.