Rastodera ispitivala policija i BIA
Samir Rastoder, foto: Facebook

Priveden u Srbiji

Rastodera ispitivala policija i BIA

Urednik portala "Standard" Samir Rastoder uhapšen je juče u blizini Kraljeva gdje je bio na radnom zadatku, saopšteno je iz njegove redakcije.

Pored njega, srpska policija je uhapsila i taksistu koji ga je prevozio.

Pripadnici srpske policije i Bezbjednosno informativne agencije (BIA) su, kako navodi portal "Standard", njihovog novinara bez objašnjenja "maltretirali punih šest sati, isljeđivali i skidali do gole kože".

"Tom prilikom, Rastoder je nezakonito pretresan, a oduzet mu je i mobilni telefon, koji je sve vrijeme njegovog zadržavanja bio u rukama agenata, koji su ga po svemu sudeći detaljno pregledali. Rastoder je pušten sinoć nakon što je uredništvo nestanak prijavilo crnogorskoj policiji i uputilo poruke na njegov broj da će slučaj tretirati kao otmicu. Rastoder je bio na radnom zadatku i u proputovanju kroz Kraljevo, zaustavljen je oko 14.30 časova, kada ga je policija opkolila sa pet automobila i kao u filmskom akcijama izvukla iz vozila, kao i vozača jedne taksi firme, koju je angažovala naša redakcija", prenio je "Standard".

Potom su, kako navodi "Standard", Rastodera agenti BIA-e satima ispitivali šta je radio u Srbiji, kao i šta misli o političkoj situaciji u Srbiji, šta misli o njihovom predsjedniku Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić, zatim šta misli o priznanju Kosova od Crne Gore i tražili da se izjasni o prijemu Crne Gore u NATO.

"Sve ovo navodi na zaključak da je interesovanje agenata BIA-e imalo sasvim drugu pozadinu od one koju su šturo saopštili da se navodno sumnjivo kretao rutom gdje je prolazila štićena ličnost", napisao je taj medij.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.