Đukanović i Rajzing Rajnke

Đukanović sa Rajzing Rajnke

"Crna Gora odlučna da otkloni sve deficite na daljem putu integracije u EU"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović susreo se u Budvi tokom 2BS Foruma sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke.

Ambasadorka je istakla da SAD izuzetno cijene partnerstvo Crne Gore i njen evro-atlantski pravac. Ona je izrazila punu spremnost za ekspertsku pomoć reformama koje sprovodimo, polazeći od upravo objavljenoj Izvještaja EK o napretku.

Đukanović je zahvalio Rajzing Rajnke na učešću na Forumu, kao i porukama podrške u njenom izlaganju evroatlantskoj perspektivi regiona i Crne Gore, i visokim ocjenama za reagovanje institucija na izazove poput nedavne presude Višeg suda u slučaju pokušaja terorizma 2016.

Uz ocjenu da Crna Gora nastavlja da bude postojano posvećena ostvarenju strateških ciljeva, Đukanović je iskazao uvjerenje u potencijal demokratskog i ekonomskog razvoja i spremnost da budemo odgovorna članica NATO.

ukanoviRajzingRajnke2

"Više od toga, spremni smo da veoma posvećeno promovišemo vrijednosti euroatlantizma u regionu,svjesni značaja očuvanja tih vrijednosti, posebno u ovom vremenu", rekao je Đukanović.

Poručujući da je Crna Gora odlučna da otkloni sve deficite na daljem putu integracije u EU, prije svega u interesu kvaliteta života naših građana, u čemu podrška SAD ima poseban značaj.

Sagovornici su se saglasili sa visokim kvalitetom bilateralnih odnosa dvije države, uz obostranu opredijeljenost za dalje unapređenje ekonomske saradnje, kroz animiranje kredibilnih partnera koji će osim investicija, na ovaj prostor donijeti i nova znanja i standarde.

Đukanović i Rajzing Rajnke razmijenili su mišljenja i o aktuelnim procesima u regionu, ističući značaj bržeg rješavanja otvorenih pitanja za njegovu evropsku i evroatlantsku perspektivu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.