Haradinaj ruskog državljanina proglasio
Ramuš Haradinaj

Odluka donijeta zbog akcije Rusa protiv ustavnog poretka Kosova

Haradinaj ruskog državljanina proglasio "personom non grata"

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj proglasio ruskog državljanina Mihaila Krasnosčenkova, koga je prije nekoliko dana uhapsila kosovska policija, "personom non grata".

"Odluka je donijeta zbog akcije ruskog državljanina protiv ustavnog poretka Kosova, univerzalnih vrijednosti, mira i stabilnosti", saopštio je Haradinaj, prenosi RTK na srpskom jeziku.

Krasnosčenkov, koji je bio angažovan kao međunarodno osoblje u Ujedinjenim nacijama, dobio je nalog da napusti teritoriju Kosova.

On je, inače, od juče na VMA, zbog povreda koje su mu kosovski socijalci nanijeli tokom brutalne akcije hapšenja u utorak, na sjeveru Kosova i Metohije.

"Pozivam specijalnog predstavnika generalnog sekretara UN-a na Kosovu da poštuje ovu odluku", rekao je Haradinaj, prenosi B92.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.