Demokrate se Izjavom časti obavezale da neće nikada sa DPS-om
Foto: DCG

Demokrate se Izjavom časti obavezale da neće nikada sa DPS-om

Na Drugom kongresu Demokratske Crne Gore, održanom 25. maja, na datum kada se proslavljao Dan mladosti, lider Demokrata, Aleksa Bečić, jednoglasno je reizabran na funkciju predsjednika Partije.

Kako je saopšteno i Demokratske Crne Gore, odmah nakon održanog Kongresa, održana je i Prva sjednica Glavnog odbora Demokrata u novom sazivu na kojoj su izabrani potpredsjednici Partije: Zdenka Popović, dr Albin Ćeman, Dragan Krapović, Momo Koprivica i Vladimir Martinović. Takođe, Glavni odbor je povjerenje ukazao dosadašnjem generalnom sekretaru, Borisu Bogdanoviću.

Reizabrani, odnosno novoizabrani funkcioneri Demokrata su prihvatili i potpisali Izjavu časti, kojom su se moralno i politički obavezali da će tokom obavljanja funkcije, slijedeći najviša načela politike kao težnje vrlini i javnom dobru, čuvati ugled Partije, poštovati Statut, odluke i sprovoditi Program i politiku Demokrata.

Izjavaasti1

Foto: DCG

Kako se navodi u saopštenju DCG-a, prihvatanjem, odnosno potpisivanjem Izjave časti na Drugom kongresu Partije, funkcioneri Demokrata su se obavezali da će se aktivno, maksimalno posvećeno i javno odgovorno zalagati da Demokratska Crna Gora ostvari sve svoje ciljeve navedene u Programu i Statutu. S tim u vezi, svojom čašću i ličnim integritetom oni su garantovali da nikada neće podržati Demokratsku partiju socijalista Crne Gore, niti će, radi vršenja vlasti, biti u koaliciji ili činiti skupštinsku većinu sa DPS-om.

"Sa osjećajem neizmjernog ponosa i izuzetne odgovornosti, predstavljaću i zastupaću Demokratsku Crnu Goru u zemlji i inostranstvu. Na svakom koraku ću obezbjeđivati jedinstveno i cjelovito funkcionisanje Demokrata i cjelokupnim moralnim autoritetom staraću se da ono bude ostvareno kao vrijednost. Predano ću raditi na tome da se do posljednjeg slova izvrše sve odluke Kongresa i drugih organa Demokrata na državnom nivou", ističe se u Izjavi časti DCG-a.

Izjavaasti

Foto: DCG

Nadalje, potpisnici Izjave časti potvrdili su da će ,,u svojoj najdubljoj odanosti principu poštovanja ljudskog dostojanstva i zapovijestima čovječnosti, najiskrenije i najistrajnije promovisati i baštiniti ideale slobode, jednakosti, mira, solidarnosti, tolerancije i pomirenja".

"Takođe, Demokrate su potpisanom Izjavom časti na Drugom kongresu poručile da u borbi za slobodno društvo, pravdu i prosperitet za sve ljude, držeći da je moralnost u ponašanju vječita dužnost, nikad ni za milimetar neće odstupiti od etičkih ideala čojstva i principa čovječnog odnosa prema drugom i drugačijem.
Kao što je navedeno u samoj Izjavi, Demokrate će u cjelokupnom djelovanju biti privrženi ideji časti i držanju date riječi kao vrhovnim moralnim regulatorima politike, koju shvataju kao ljudski poziv usmjeren na vrlinu i javno dobro", zaključuje se u saopštenju Demokrata.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.