Vještačenje pokazalo čiji je pištolj: Lišena slobode bezbjednosno interesantna osoba iz Podgorice
Foto: MUP

Vještačenje pokazalo čiji je pištolj: Lišena slobode bezbjednosno interesantna osoba iz Podgorice

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su danas slobode bezbjednosno interesantno lice Ž.P. (45), nakon što su rezultati vještačenja potvrdili sumnju policije da je odbačeni pištolj sa devet metaka i jednim metkom u cijevi, koji su policijski službenici pronašli i izuzeli prije dvadeset dana u blizini mjesta na kojem su kontrolisali ovo lice, bio u posjedu ovog lica.

"Naime, službenici CB Podgoria su 11.05.2019. godine, prilikom izvođenja akcije pojačane aktivnosti kontrole bezbjedonosno interesantnih lica na području Podgorice, sa akcentom na kontrolu vozila kojim upravljaju i ugostiteljskih objekata u kojima se okupljaju ova lica, u ulici Žrtava fašizma u Podgorici krenuli da izvrše kontrolu Ž.P, koji se dao u bjekstvo kada je ugledao policijske službenike", saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se dalje navodi, nakon brze intervencije, policijski službenici CB Podgorica sustigli su Ž.P.

"Pregledom ovog lica nisu pronađeni nedozvoljene stvari i predmeti. Međutim, pretragom šireg lica mjesta u pravcu u kojem se udaljio Ž.P. policijski službenici ubrzo su pronašli odbačeni pištolj marke „Pietro Berreta“ cal. 9mm, sa devet metaka u okviru i jednim metkom u cijevi, za koji se posumnjalo da ga je odbacio Ž.P., saopšteno je iz UP-a.

O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici.

Oružje je upućeno na vještačenje u Forenzički centar. Nakon izvršenog vještačenja u Forenzičkom centru na pronađenom oružju utvrđeni su tragovi Ž.P.

Policijski službenici CB Podgorica su, shodno tome, danas izvršili pretres stana u Podgorici koji koristi Ž.P. i lišili slobode ovo lice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu.

"Policijski službenici nastaviće aktivnosti usmjerene na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, pronalazak oružja i ostalih nedozvoljenih predmeta i materija, kao i prevenciju, otkrivanje i dokazivanje krivičnih djela", zaključuje se u saopštenju UP-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.