Porodici Vuković stigla prva pomoć za sanaciju kuće od posledica požara
Foto: Ilustracija

Porodici Vuković stigla prva pomoć za sanaciju kuće od posledica požara

U jutarnjim časovima 24. maja 2019. godine Službi zaštite i spašavanja opštine Pljevlja prijavljen je požar na porodičnoj kući Ljuboja-Pila Vukovića u udaljenom pljevaljskom selu Premćani (Premćansko brdo).

Po dolasku na lice mjesta pripadnici službe spašavanja su uspjeli da ugase požar koji je nažalost bio u završnoj fazi na porodičnom objektu Vukovića.

Materijalna šteta na dvospratnom objektu je velika jer je kuća izgorjela do temelja kao i kompletno pokućanstvo. U požaru lakše je povrijeđen vlasnik objekta. Pošto se radi o seoskom domaćinstvu koje se bavi poljoprivredom redakcija PV Informer-a je uputila apel za pomoć šire društvene zajednice u makar djelimičnom saniranju velike materijalne štete.

Direktorica JU Centar za socijalni rad za opštine Pljevlja i Žabljak, Branka Danilović kazala je za PV Informer da su predstavnici Centra posjetili porodicu Vuković u selu Premćani i obavjestili ih da je Ministarstvo rada i socijalnog staranja na predlog Centra za socijalni rad za Pljevlja i Žabljak obezbijedilo 1.000 € za nabavku građevinskog materijala koji će biti iskorišten za izgradnju nove kuće kako bi se stvorili uslovi za stanovanje porodice. Uz tu pomoć Centar planira i pomoć u potrebnim namirnicama za porodicu Vuković.

Sekretar Crvenog krsta Pljevlja Željka Minića dobila je informaciju da će se i Crveni krst Pljevlja uključiti u akciju i pomoći porodici Vuković u neophodnim namirnicama za život.

Kako PV Informer saznaje porodica Vuković trenutno živi u jednoj neuslovnoj drvenoj brvnari za katun, bez normalnih uslova za život i da nemaju mogućnost da zagriju prostoriju u ove još hladne dane. Porodica koristi priliku da se zahvali svojim komšijama koji su nesebično pomogli porodici u nesreći koja ih je zadesila.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.