Oštetili budžet za preko 46 hiljada eura: Prijave protiv više lica iz Pljevalja i Herceg Novog
ilustracija

Oštetili budžet za preko 46 hiljada eura: Prijave protiv više lica iz Pljevalja i Herceg Novog

Službenici Uprave policije su u prethodnom peridu na teritoriji Herceg Novog i Pljevalja rasvijetlili više krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta. Krivične prijave su podnijete protiv više fozičkih i pravnih lica a ukupna šteta po budžet u ovim slučajevima je oko

Službenici Jedinice za suzbijanje privrednog kriminaliteta Centra bezbjednosti Herceg Novi su podnijeli krivičnu prijavu protiv pravnog lica „Bistro more“ d.o.o. Heceg Novi i odgovornog lica u ovom pravnom licu M.B. (45) iz Herceg Novog zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa u produženom trajanju.

"Na način što u namjeri da izbjegnu plaćanje pripadajućih poreskih obaveza tokom poslovne 2017. i 2018.godine, nadležnom poreskom organu nisu predali obavezne prijave o stečenom prihodu u ukupnom iznosu od 57.838 eura koji je ostvaren u restoranu koji je poslovao u okviru navedenog pravnog lica, na koji način su izbjegli plaćanje pripadajuće poreske obaveze –poreza na dodatnu vrijednost u ukupnom iznosu od 9.538 eura. Osim toga, sumnja se da nisu prilikom sačinjavanja godišnjeg bilansa stanja i uspjeha za poslovnu 2017.godinu u svom knjigovodstvu prikazali ostvarenu dobit u iznosu od 22.561 eura, na koji način su izbjegli plaćanje poreza na dobit u iznosu od 2.030 eura.", kaže se u saopštenju Uprave policije.

Službenici Centra bezbjednosti Pljevlja su u koordinaciji sa službenicima Odsjeka za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije i Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta nadležnom tužiocu podnijeli dvije krivične prijave protiv S.G, S.U. i pravnog lica „Ukras univer“ d.o.o. zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili dva krivična djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

"Oni su, sumnja se, u svojstvima osnivača i izvršnog direktora navedenog privrednog društva naveli službenike Osnovnog suda u Pljevljima da ovjere neistinite izjave u kojima je navedeno da su izmirene sve obaveze koje je privredno društvo imalo prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi, a zatim su takve izjavu sa neistinitim sadržajem upotrijebili kao pravu prilikom podnošenja zahtjeva Poreskoj upravi za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije privrednog društva pri čemu je pričinjena ukupna šteta prema Budžetu Crne Gore u iznosu od 16.919 eura.", saopšteno je iz Policije.

Službenici CB Pljevlja su nadležnom državnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu i protiv N.B. (29) iz Pljevalja zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi.

"On je, kako se sumnja, tokom 2018.godine u svojstvu službenog lica – lugara zaposlenog u Upravi za šumenesavjesno postupao na način što je propuštanjem nadzora koji je bio dužan da sprovede u gazdinskoj jedinici „Maočnica” došlo do bespravne sječe, kada je u više odjeljenja posječeno 224,357m3 četinara i 4,442 m3 lišćara, ukupne vrijednosti 18.242 eura, pri čemu je na taj način pričinio štetu Upravi za šume u navedenom iznosu.", zaključuju iz UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.