Nuhodžić: Prepoznati rezultate policije u borbi protiv u organizovanog kriminala, nezakonitih migracija i terorizma
Mevludin Nuhodžić

Povodom Izvještaja EK o Crnoj Gori

Nuhodžić: Prepoznati rezultate policije u borbi protiv u organizovanog kriminala, nezakonitih migracija i terorizma

Ohrabruju ocjene koje je Crna Gora dobila u Izvještaju Evropske komisije u oblastima iz nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

Nuhodžić ističe da su prepoznati rezultati u borbi protiv globalnih bezbjednosnih prijetnji kao što su organizovani kriminal, nezakonite migracije i terorizam. 

"Konstatovano je da unaprijeđena međunarodna policijska saradnja daje rezultate. U prilog tome govore i brojne akcije sa policijskim službama iz Regiona i Evrope, koje su rezultirale hapšenjem i zaplijenom narkotika, što je i uočeno od strane briselske administracije. Kada je u pitanju saradnja sa evropskim agencijama, posebno se izdvaja saradnja sa EUROPOL-om i FRONTEKS-om.", kazao je ministar policije.

Nuhodžić navodi i da je ukazano i na izazove koji nam predstoje u narednom periodu, posebno kada je riječ o borbi protiv krijumčarenja, trgovine ljudima, pranja novca, finansijskim istragama i oduzimanju imovine stečene kriminalnom djelatnošću.

"Preporuke Evropske komisije koje dobijamo kroz neposrednu komunikaciju i partnerske dokumente smatramo konstruktivnim i dobronamjernim, kako bismo bili još proaktivniji. ", zaključio je Nuhodžić.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.