Uhapšen Podgoričanin osumnjičen za osam krađa
ilustracija

Uhapšen Podgoričanin osumnjičen za osam krađa

26-godišnji Podgoričanin S.K. uhapšen je zbog sumnje da je počinio 8 krađa na štetu pravnih i fizičkih lica u Glavnom gradu.

"Sumnja se da je od 18. marta do 20. maja 2019. godine počinio ova krivična djela na način što je upotrebom podesnog sredstva provaljivao u unutrašnjost objekata i kuća i presijecao sigurnosne lance na biciklima, a na koji način je otuđio tri televizora, računar, alat, četiri bicikla i druge predmete. Sumnja se da je S.K. otuđena bicikla prodao.", saopštila je Uprava policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se S.K. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio osam krivičnih djela teška krađa.

Kotorska policija rasvijetlila je tešku krađu počinjenu 25. maja ove godine u kojoj su iz jedne privatne kuće u naselju Kavač otuđene stvari vrijedne 3.000 eura.

"Službenici OB Kotor su identifikovali lica osumnjičena za ovo krivično djelo, K.V. (19) i M.L. (17) iz Kotora. K.V. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu je priveden državnom tužiocu u ODT u Kotoru, dok je protiv maloljetnog M.L. podnijeta krivična prijava u redovnom postupku. Policija u Kotoru je pronašla i vlasnici vratila dio otuđenih stvari i predmeta, dok se preduzimaju aktivnosti na pronalasku ostalih otuđenih stvari.", kaže se u policijskom saopštenju.

Službenici Uprave policije su u prva tri mjeseca ove godine inače rasvijetili duplo više krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta nego u istom periodu prošle godine.

U ovom periodu registrovano je i smanjenje broja krivičnih djela protiv imovine za 17,4%, navode iz UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.