Mojkovac: Kreće izgradnja zatvora vrijednog 15 miliona eura
Izvor:Portal Analitika

Posao za oko 110 zatvorskih službenika

Mojkovac: Kreće izgradnja zatvora vrijednog 15 miliona eura

Vlada Crne Gore donijela je juče Odluku o donošenju Izmjena i dopuna Prostorno-urbanističkog plana Opštine Mojkovac kojom su stvorene pretpostavke za izgradnju modernog zatvora vrijednog 15 miliona eura.

 Posao će, nakon završetka objekta, dobiti oko 110 zatvorskih službenika, piše Portal Analitika.

Dokumentom su obuhvaćene dvije lokacije, od kojih je jedna predviđena za izgradnju zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (Stevanovac), a na drugoj lokaciji se prenamjenom prostora stvaraju uslovi za legalizaciju neformalnih objekata.

„Donošenjem Izmjena i dopuna PUP-a, kojim su integralno sagledani i analizirani svi elementi namjene i organizacije korišćenja prostora, stvoreni su uslovi za izgradnju i podsticanje daljeg razvoja šireg područja“, saopšteno je iz Vlade.

Ranije je bilo predloženo da se zatvor gradu u Bijelom Polju (Cerovo), ali se od toga odustalo jer je površina državnog kompleksa bila svega 12.500 kvadrada što je malo za ovu namjenu.

Novim dokumentima površina objekta u Mojkovcu će biti ukupno  65.000 m2, kako bi se smjestio zatvorski kompleks i vanjske namjene, poput parking mjesta i kontrolnih tačaka.

Lokacija  budućeg zatvora se se nalazi u naselju Stevanovac, istočno od Mekića kule, ispod lokalnog puta Mojkovac- Slatina.

 Sa sjeveroistočne strane granica je definisana lokalnim putem Mojkovac-Slatina, sa sjeverozapadne strane potokom koji izvire u brdu iznad puta i uliva se u rijeku Taru, sa jugozapadne strane rijekom Tarom, a sa jugoistočne strane privatnom imovinom.

Najveći dio predmetnog prostora čine poljoprivredne površine (livade i pašnjaci), koje se povremeno obrađuju i manje šumske površine. U neposrednoj okolini nema izgrađenih objekata.

Orjentacioni kapacitet je oko 250 zatvorenika sa adekvatnim brojem od 110 zatvorskih službenika.

Izvor:Portal Analitika

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.