Velemajstor vještine tai či u Luštici Bay, Nikšiću i Podgorici
Ju Bin

Velemajstor vještine tai či u Luštici Bay, Nikšiću i Podgorici

Predavanje i demonstracija praktične primjene vještine tai či, velemajstora Žao Ju Bina biće priređeni u subotu, 1. juna u 10 časova u svečanoj sali hotela Čedi u Luštici Bay. Pored predavanja u Luštici Bay, velemajstor Ju Bin će performanse održati u narednoj sedmici i u Nikšiću i Podgorici.

Ju Bin, koji je za ovu priliku doputovao iz Kine, jedan je od velemajstora tradicionalnog Jang stila tai či čuana i član porodice Jang.

Velemajstor Ju Bin je vrlo cijenjen učitelj Jang stila vještine tai či, a u kineskom sistemu ocjenjivanja nosi nivo 8, što podrazumijeva izuzetan dugogodišnji doprinos unapređenju ove drevne vještine podjednako blagotvorne za mentalno i fizičko zdravlje.

Sjedište velemajstora Ju Bina  je u gradu Ksianu i predsjednik je tai či udruženja Ksian Jongnian Jang. Majstor Žao ima tai či školu Jang stila u Ksianu, koju pohađa mnogo studenata u Kini, Singapuru Hong Kongu, Tajlandu i drugim zemljama.

Pored dalekih zemalja, škola tai čija koja nosi ime velemajstora Jou Bina postoji i u Podgorici, a njihovi članovi imali su prilike da uče drevne vještine tai čija od velemajstora You Bina već ranije, u Kini, kao i u Crnoj Gori.

Četvoročlana ekipa iz podgoričkog tai či kluba „Zhao Youbin“  osvojila je prije mjesec zlatnu plaketu u ekipnom takmičenju, a u individualnim disciplinama tri srebrne i jednu bronzanu medalju na internacionalnom takmičenju u Vienanu u kineskoj oblasti Shaanxi gdje se takmičilo oko 3000 učesnika iz deset zemalja.

Jang stil koji praktikuje podgorički klub je pogodan za sve uzraste i starosne dobi. Pokreti su lagani, mekani, ali je potrebna prilična koncentracija i koordinacija da bi se mogli izvesti. Tai či se uči do kraja života. Pored toga što održava tijelo u fizičkoj i duhovnoj kondiciji, što je veoma aktuelno u današnjem vremenu brzog i stresnog života, tai či se preporučuje i rekonvalescentima nakon nekih fizičkih povreda i stresnih situacija. Zbog svih benefita koje pruža, borilačka vještina tai či traje hiljadama godina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.