Sudar brodova na Dunavu: Ronioci će tragati za nestalima, uhapšen kapetan
Foto:Twiter

Sudar brodova na Dunavu: Ronioci će tragati za nestalima, uhapšen kapetan

Mađarske vlasti planiraju da pošalju ronioce u Dunav kako bi pronašli 19 južnokorejskih turista i još dvije osobe koje se vode kao nestale pošto je turistički brod potonuo u toj rijeci, saopštili su zvaničnici Južne Koreje.

Kako navodi južnokorejska novinska agencija Jonhap, nema napretka u pronalaženju nestalih lica.

Neimenovani zvaničnik u Ministarstvu spoljnih poslova Južne Koreje kaže da će ronioci iz Mađarske protivterorističke jedinice možda već i danas početi potragu za tijelima nestalih.

Obalska straža Mađarske, takođe, pretražuje rijeku iz helikoptera i uz pomoć skenera.

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da je zatražio temeljnu istragu o nesreći.

"Svi smo potreseni, nesreća se dogodila na mjestu gdje putnici nisu imali nikakve šanse da prežive. Zatražio sam od zvaničnika da sprovedu striktnu i temeljnu istragu", rekao je Orban za državni radio, prenosi Rojters.

 Mađarska policija uhapsila je kapetana kruzera koji je učestvovao u nesreći na Dunavu u kojoj je poginulo najmanje sedam južnokorejskih turista.

Kapetan je 64-godišnji ukrajinski državljanin identifikovan kao C. Juri iz Odese, a uhapšen je zbog nemara u upravljanju vodenim saobraćajem, što je dovelo do masovnog gubitka ljudskih života, saopštila je policija, prenosi Rojters.

Mađarska spasilačka služba sinoć je saopštila da su male šanse da će biti pronađeno još preživjelih posle sudara dva broda u Dunavu, u centru Budimpešte, u kojem je sedam osoba poginulo, dok se 21 vodi kao nestala.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.