Švajcarska: Crnogorka uhapšena zbog proizvodnje marihuane
ilustracija

Organizatorka kriminalne grupe

Švajcarska: Crnogorka uhapšena zbog proizvodnje marihuane

Crnogorska državljanka (34) i srpski državljanin (48) uhapšeni su juče u švajcarskom gradu Baar, zbog sumnje da su organizatori kriminalne grupe koja se bavila proizvodnjom marihunane u zatvorenim plantažama, kao i pranjem novca i prevarom, pišu Dnevne novine.

Švajcarski istražni organi, kako prenose mediji, su osim organizatora kriminalne grupe, uhapsili još sedam osoba za koje se sumnja da su učestvovali u uzgoju marihuane, sušenjem i distribucijom.

Tokom ove policijske akcije zaplijenjene su tri zatvorene plantaže kanabisa u kantonima Zug, Bern i Lucern.

“Na čelu mreže krijumčara, prema istražiteljima, bio je bračni par koji je boravio u Baaru (Zg) koji se terete za kršenje zakona o drogi, pranje novca i prevare. Plantaže kanabisa su otkriveni u Htinenbergu (ZG), Littau (LU) i Wiler bei Utzenstorf (BE), na kojima je bilo zasađeno preko 3.500 sadnica. Policija je zaplijenila i 10 kilograma marihuane spremne za prodaju, vatreno oružje i 80.000 franaka u gotovini. Lisice su, pored bračnog para, stavljene četvorici muškaraca koji su se brinuli za usjeve i tri njihov saučesnika, od kojih je jedan kasnije pušten”, navode švajcarski portali.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.