Regata Luštica Bay Cup u saradnji sa Tivtom, Novim i Kotorom

Prvi put u zalivu Trašte

Regata Luštica Bay Cup u saradnji sa Tivtom, Novim i Kotorom

Ljubitelji jedrenja će ovog vikenda, od petka (31.maj) do nedelje (2.jun), imati priliku da uživaju u regati Luštica Bay Cup (LBC19), koja se po prvi put organizuje za sportske klase Laser Standard, Laser 4.7 i Optimist u zalivu Trašte.

Regatu organizuje kompanija Luštica Bay u saradnji sa jedriličarskim klubovima iz Tivta, Kotora i Herceg Novog -   JK Delfin, JK Lahor i JK Jugole Grakalić. Jedriličari ovih klubova će se nadmetati u predivnom akvatorijumu zaliva Trašte, u neposrednom okruženju Luštice Bay, novog grada na Jadranu.

“Jedriličarima u sportskim klasama Optimist i Laser je izazov i zadovoljstvo jedriti na otvorenom moru na domaćem terenu, te se sa nestrpljenjem pripremaju za predstojeću regatu Luštica Bay Cup. Dostupnost zaliva Trašte, kako za regate tako i za treninge, značajan je momenat za jedriličare obzirom na izazovne uslove na moru. Otvaranje novog regatnog polja Luštice Bay je dodatni impuls razvoju jedriličarskog sporta u Crnoj Gori”, saopštila je Aleksandra Janičić iz JK Delfin.

Prijava takmičara moguća je do petka, 31. maja u 10 sati, dok je start prvog jedrenja planiran za isti dan u 12 časova. Planirano je da se jedri ukupno šest regata u tri dana. Regata se jedri po međunarodnim jedriličarskim pravilima WS2017-2020 za klase koje se takmiče, uputstvu za jedrenje i oglasu za regatu.

Ceremonija dodijele nagrada planirana je u nedelju u marini Luštica Bay.

Jedriličari iz klase Laser 4.7, članovi jedriličarske reprezentacije Crne Gore, prethodnog vikenda su se vratili sa neprocjenjivim iskustvom sa Evropskog juniorskog prvenstva koje održano u Francuskoj. Ilija Marković, jedriličar JK Delfin u olimpijskoj klasi Laser Standard, takođe reprezentativac, izborio se za srebrnu medalju u konkurenciji do 19 godina na regati EuropaCup održanoj polovinom mjeseca u Italiji.

Prepoznatljivost crnogorskog jedrenja je uvažena na međunarodnoj sceni te je Tivat domaćin 52. Balkanskog prvenstva u jedrenju koje će se održati od 6. do 11. septembra 2019. godine uz podršku Optine Tivat, Ministarstva sporta, Ministarstva turizma, Turističke organizacije Tivat i Crnogorskog jedriličarskog saveza. JK Delfin se izborio i za organizaciju Evropskog prvenstva do 21 godine za olimpijske klase Laser Standard i Laser Radial.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.