Zoran Lazović na čelu Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije
Zoran Lazović

Izabrani pomoćnici Veljovića

Zoran Lazović na čelu Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije

Ugledni Bjelopoljac Zoran Lazović imenovan je na današnjoj sjednici Vlade za rukovodioca Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, saznaje Kodex.

On je jedan od četiri pomoćnika direktora Uprave policije Veselina Veljovića.

Država je imenovanjem Lazovića pokazala da se nije uplašila prijetnji koje su došle od strane škaljarskog klana, već odlučno krenula u borbu protiv organizovanog kriminala.

Država je prepoznala da postoje nedostaci u koordinaciji i povezanosti bezbjednosnih službi i Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, pa će prvi zadatak Lazovića kao rukovodioca biti uspostavljanje dobre saradnje i koordinacije između bezbjednosnih službi, a njegovo dugogodišnje iskustvo i autoritet će doprinijeti efikasnijoj borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Podsjećamo, likvidaciju Lazovića naručila škaljarska organizovana kriminalna grupa.

Škaljarski klan je za nagradu od 5 miliona eura planirao likvidaciju visokih državnih službenika iz sektora bezbjednosti Zorana Lazovića, Duška Golubovića i Duška Koprivice kao i specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića.

Zoranu Lazoviću su upravo organizovane kriminalne grupe, novcem stečenim kriminalom, više puta preko svojih plaćenika u medijama plasirali i izmišljali razne konstruisane afere, pokušavajući da ga diskridituju, ne bi li ga uklonili iz službe i tako postavili ljude koji bi radili onako kako njima odgovara.

Kako nisu uspjeli da medijski satanizuju i uruše ugled Lazovića, inače dugogodišnjeg službenika ANB-a čija je uža specijalnost borba protiv organizovanih kriminalnih grupa, onda su odlučili da ga fizički likvidiraju te su platili oko 5 miliona eura nikšićko –albanskoj grupi.

Viši sud potvrdio je optužnicu protiv tri grupe na čijem čelu su, prema sumnjama istražitelja, bili Kotoranin Igor Vukotić, Nikšićanin Ranko Radulović i albanski državljanin Erogen Brajović. Optužnicom je obuhvaćeno 19 osoba.

Osim Lazovića, funkciju pomoćnika Veljovića kao rukovodioca Sektora specijalne policije zauzeće Zoran Tomčić.

Dejan Đurović je izabran za rukovodioca Sektora za sprječavanje pranja novca i finansiranje terorizma, a rukovodilac organitacionih jedinica za ljudske resurse, finansije i tehničku podršku biće Drago Spičanović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.