Preukusni džem od jagoda gotov za samo 2 minuta (VIDEO)
Foto: Ilustracija

Preukusni džem od jagoda gotov za samo 2 minuta (VIDEO)

Za pripremu ovog slatkog specijaliteta potrebno je izdvojiti tek koji minut vremena, a domaći džem imaćete na trpezi sve do sledeće sezone.

Možda ste se okušali u pripremi džemova, ali ako poslušate savjet naše bake, uvjerićete se da od ovog recepta nema boljeg. 

Potrebno je: 

1 kg jagoda 

3 pune kašike meda 

1 kesica 25 g džemfiks extra 

Priprema: 

Jagode oprati i očistiti, a zatim izblendati, tako da dobijena smjesa nema grudvica. Tri kašike izdvojiti u činijicu, pa tu razmutiti džemfiks i dobro izmiješati. 

Jagode staviti na ringlu, miješati ih dok ne provre. Kuvati oko minut pa dodati 3 pune kašike meda. Dodati šećer po želji.

Dobro izmiješati, pa dodati razmućen džemfiks i uz neprekidno miješanje kuvati još minut-dva, a zatim šerpu skloniti sa ringle. 

Sipati smjesu u zagrijane tegle, pa njih dobro zatvoriti metalnim zatvaračem. Zatim teglu okrenuti poklopcem nadole, kako bi se stvorio vakuum. Ostaviti je u tom položaju u trajanju od 2-3 sata, pa je vratiti u prvobitni položaj. 

Kad se džem ohladi, tegle poređati po policama. 

Džem je fantastično želatinast i divnog je ukusa.

Bakina kuhinja

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.