MCP poziva sveštenstvo i narod da ih podrže
Hram u Podgorici, foto: MCP

Sabor 15.juna

MCP poziva sveštenstvo i narod da ih podrže

Mitropolija crnogorsko primorska (MCP) nezadovoljna Vladinim Prijedlogom Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica poziva svoje sveštenstvo i narod da ih podrže.

Organizuju Trojičindanski sabor 15. juna, kako su kazali, za odbranu vjere i svetinja božijih.

"Sabor će se održati 15. juna ove godine u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a započeće Svetom Liturgijom u devet časova, koju će saborno služiti pravoslavni episkopi Crne Gore sa sveštenstvom i vjernim narodom, a nakon Svete Liturgije u 11 časova sa platoa Sabornog hrama biće upućena zajednička poruka svim vjernima, crnogorskim vlastima, međunarodnoj zajednici i sveukupnoj javnosti za odbranu naše vjere i svetinja, u duhu mira i ljubavi i uzajamnog poštovanja", saopšteno je iz MCP.

Pozivaju sve sveštenstvo, monaštvo i vjerni narod na trodnevni post od 12. do 14. juna ove godine "za iscjeljenje od bratomržnje i za umnoženje bratske ljubavi, kojim će se vjerni pripremiti za Sveto Pričešće na Trojičindanskom saboru".

"Povodom Prijedloga zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, koji je nedavno usvojila Vlada Crne Gore koji bi, ukoliko se u ovom i ovakvom obliku usvoji u Skupštini Crne Gore, doveo u ozbiljna iskušenja našu Mitropoliju i sve pravoslavne eparhije u Crnoj Gori, ugrožavajući im ime, dostojanstvo, predanje i imovinu, kao i povodom 800-godišnjice naših episkopija i autokefalnosti naše pomjesne Srpske Patrijaršije, u saglasju sa ostalim episkopijama iz Crne Gore, Mitropolija crnogorsko-primorska organizuje Trojičindanski narodni sabor za odbranu vjere i svetinja Božijih", objavljeno je na sajtu MCP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.