Bečić i Pavićević dogovorili politički savez

Bečić i Pavićević dogovorili politički savez

Na sjednici koja je održana sinoć, Predsjedništvo Crnogorske je, analizirajući aktuelnu političku situaciju, zaključilo da je vladavina prava nužan uslov za reforme u svim oblastima, a da izvještajem Evropske komisije za Crnu Goru, koji je juče predstavljen, Evropska unija poručuje crnogorskom građaninu da vladajuće strukture pokazuju neprihvatljivo odsustvo interesovanja za ovo veliko načelo.

U izjavi koja je dostavljena medijima, piše da je Predsjedništvo Crnogorske zaključilo da je rad na stvaranju opozicionog, građanskog, državotvornog i emancipatorskog političkog saveza u Crnoj Gori obaveza svih aktera koji Crnu Goru vide kao savremenu, evropsku, uređenu i demokratiju koja se razvija po mjeri građanina.

Predsjedništvo je zadužilo predsjednika Crnogorske da sa predstavnicima Demokratske Crne Gore započne razgovore o formalizovanju političkog saveza Crnogorske i Demokrata.

Crnogorska poručuje da je od novembra 2018. godine, kada su počeli razgovori o saradnji dvije partije, pa do danas, sa Demokratama izgrađeno iskreno savezništvo čiji je cilj promjena vlasti i definisanje novog pristupa politici koji treba da vrati vjeru građana i u političare i u politiku.

Na poziv predsjednika Crnogorske, Predsjedništvu partije obratili su se predsjednik Demokrata gospodin Aleksa Bečić i generalni sekretar Demokrata gospodin Boris Bogdanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.