Turistički brod potonuo u Dunav za samo 7 sekundi! (VIDEO)

7 osoba stradalo, za 21 se traga

Turistički brod potonuo u Dunav za samo 7 sekundi! (VIDEO)

Mađarska policija objavila je da je turistički brod, nakon sudara s velikim brodom na Dunavu u Budimpešti, potonuo za sedam sekundi.

U nesreći je poginulo sedam južnokorejskih turista, za 21 osobom se i dalje traga, dok je sedam spašeno, prenosi Anadolija.

Policijski poručnik Adrian Pal rekao je u četvrtak da akciju potrage i spašavanja otežavaju kiša i brz tok Dunava. Dodao je da je traganje za nestalim osobama prošireno i na Srbiju u kojoj Dunav teče nakon Mađarske.

Pal je kazao i da je policija otvorila krivičnu istragu o uzrocima sudara brodova. Prema njegovim riječima kapetani oba broda su iskusni profesionalci, koji su dugo vremena zaposleni u svojim kompanijama.

Zsolt Gabor Palotai, direktor Kancelarije za upravljanje katastrofama u Budimpešti, istakao je da su u toku pripreme za izvlačenje potonulog broda iz Dunava.

Međutim, zbog loših vremenskih uslova, kišnih padavina i porasta vodostaja Dunava, nije mogao precizirati kada će početi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.