BD: Cetinjanin uhapšen zbog pucnjave ispred kuće Gavrila Lekovića
ilustracija

Sukobi oko diskoteke “Sparta”

BD: Cetinjanin uhapšen zbog pucnjave ispred kuće Gavrila Lekovića

Cetinjanin Goran Mrvaljević uhapšen je zbog sumnje da je prije četiri dana u Budvi ispalio nekoliko hitaca iz pištolja ispred kuće Gavrila Lekovića, koji je mjesecima u bjekstvu, pišu Vijesti.

Lisice na ruke stavljene su i taksisti I. S. koji je vozio Mrvaljevića do Lekovićeve kuće, a i odvezao ga nakon pucnjave.

U kući u budvanskom naselju Velji Vinogradi živi porodica odbjeglog ugostitelja.

Prema saznanjima “Vijesti” iz Uprave policije Lekovićeva supruga prijavila je da je tog dana oko 18 časova neko ispred njihove kuće ispalio nekoliko hitaca iz pištolja, a potom ušao u taksi vozilo i pobjegao.

Inspektori budvanske policije izuzeli su snimke sa nadzornih kamera i utvrdili da je Mrvaljević pucao.

Nakon tog priveli su taksistu, a potom prije dvije noći pretresli stan u kom živi Mrvaljević.

On je juče ujutro saslušan u svojstvu građanina, a nakon saslušanja osumnjičen je da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticanju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Taksistu sumnjiče da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti putem pomaganja.

Mrvaljević je zadržan u budvanskoj stanici policije, a o događaju je obaviješten kotorski osnovni tužilac.

Policija vjeruje da je Mrvaljevićevo pucanje ispred kuće Lekovića nastavak njihovog sukoba koji je počeo prije više od godinu.

Za Lekovićem je krajem februara raspisana potjernica zbog pokušaja ubistva Radoja Meštera, prijatelja aktuelnog zakupca poslovnog prostora u kom je godinama bila Lekovićeva diskoteka “Sparta”.

Do netrpeljivosti između Lekovića i Mrvaljevića došlo je kada je Cetinjanin raskinuo ugovor o zakupu svog poslovnog prostora u prizemlju zgrade u centru Budve.

Sukob je kulminirao početkom marta prošle godine, kada je nakon fizičkog obračuna Mrvaljević otišao i zapalio ulazna vrata Lekovićevog stana.

Tada ga je policija uhapsila i on je upućen u spuški zatvor.

Da sukobi oko diskoteke “Sparta” nijesu prestali, svjedoči tuča, a potom i pokušaj ubistva koji se dogodio 20. marta ove godine.

Izvor:Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.