Đukanović: Ozbiljno ćemo proučiti preporuke EK
Đukanović i Orav, foto: Predsjednik.me

Predsjednik primio Orava

Đukanović: Ozbiljno ćemo proučiti preporuke EK

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je šefa delegacije EU u Podgorici Aiva Orava, koji mu je uručio Godišnji Izvještaj EK o napretku Crne Gore u procesu pregovora.

Đukanović je iskazao zadovoljstvo zbog povoda susreta navodeći da će nakon uručivanja Izvještaja biti u prilici da se detaljnije upozna sa njegovim sadržajem.

"Odgovorno ćemo se odnijeti prema ocjenama i preporukama iz Izvještaja polazeći od činjenice da je Izvještaj pogled partnera na stanje u našoj kući i pogled onih u čiju zajednicu želimo da uđemo. Veoma ozbiljno ćemo proučiti preporuke, kako bi i dalje unapređivali tempo i kvalitet pregovaračkog procesa“, kazao je Đukanović.

Đukanović je iskazao zadovoljstvo potvrdom da Crna Gora stasava u državu koja je u stanju da se suoči i izbori sa izazovima, posebno, kako je kazao, u odnosu na dva ključna balkanska: unutrašnja bezbjednost i politička stabilnost i ekonomski razvoj.

ukanoviOrav3

"Uz uvjerenje da smo na dobrom putu, svjesni preostalog posla, intenziviraćemo napore da se nastavak procesa obavi na optimalan način u saradnji sa Kancelarijom EU u Podgorici. Vjerujemo da možemo uraditi i više nego do sada i to ćemo i učiniti“, rekao je Đukanović.

Orav je iskazao visoke ocjene za postignuća Crne Gore u oblasti vanjske politike i regionalne saradnje. On je takođe, ukazao na ocjene iz Izvještaja da je u pojedinim oblastima neophodan vidljiviji napredak, te da se već od danas piše novi Izvještaj za Crnu Goru.

Sagovornici su se saglasili da je za budućnost  Regiona jedno od najvažnijih pitanja definisanje evropske perspektive Albanije i Sjeverne Makedonije, i da bi odluka država članica EU za početak pregovora bila njena snažna potvrda, i od izuzetne važnosti za cijeli region.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.