CG i Knjaževina Monako potpisale Ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak
Foto: Ministartvo finansija

CG i Knjaževina Monako potpisale Ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak

Ugovor između Crne Gore i Knjaževine Monako o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak, potpisali su danas ministar finansija, Darko Radunović i ministar unutrašnjih poslova Knjaževine Monako, Patrice Cellario, na marginama Ekonomskog foruma malih zemalja koji se održava u Bečićima, u organizaciji Privredne komore Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, potpisivanju su prisustvovali Princ Albert od Monaka, predsjednik Privredne komore Crne Gore, Vlastimir Golubović i ministarka ekonomije, Dragica Sekulić.

Navedeni ugovor ima za cilj da obezbijedi zaštitu rezidenata obje države ugovornice od dvostrukog oporezivanja koje destimulativno djeluje na međunarodno poslovanje i investiranje, da otkloni poreske barijere u razmjeni roba i usluga, kretanju lica i kapitala kao i transferu tehnologije i znanja i na taj način da stimuliše strana investiranja i obezbijedi pozitivna dejstva poreskih podsticaja. 

Takođe, zaključenjem ovog ugovora obezbijediće se pravni osnov za međunarodnu saradnju i razmjenu informacija o poreskim obveznicima, između poreskih organa Crne Gore i Monaka, radi efikasne borbe protiv poreske evazije.

"Današnji događaj, potvrda je uspješnih ne samo partnerskih, već i prijateljskih veza između Crne Gore i Monaka, koje će se u narednom periodu bogatiti novim sadržajima", navodi se iz Ministarstva finansija.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.