Suncobrani i ležaljke biće ovog ljeta besplatni posle 17h!
Ilustracija

Naše primorje

Suncobrani i ležaljke biće ovog ljeta besplatni posle 17h!

Crna Gora je ove godine donela novo pravilo o korišćenju plaža koje će obradovati sve njene goste - naime, posle 17 časova korišćenje ležaljki i suncobrana na javnim i drugim plažama, sem hotelskih, biće potpuno besplatno.

To je za srpske medije u Budvi rekao direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić i dodao da "nije bilo pristojno naplaćivati punu cijenu korišćenja plažnog mobilijara svakome ko dođe popodne".

"Zato smo ove godine uveli da posle 17 časova na javnim i drugim plaža, sem hotelskih, zakupci nemaju pravo naplate plažnog mobilijara", rekao je Jelušić.

Naime, osim te novine, prema novom Pravilniku o uređenju kupališta i plaža, a koje je usvojeno prije dva mjeseca, od ove godine će na svakoj plaži biti postavljena informativna tabla.

Na njoj će, kako je objasnio Jelušić, biti istaknuto koje je radno vrijeme plaže, koja je cijena ležaljke i suncobrana, kvalitet vode koji će se mjeriti na svakih sedam do 10 dana i tip plaže - pet frendli, nudistička, javna ili hotelska plaža...

"Na taj način će svaki gost imati punu infromaciju o samoj plaži i njenim cijenama, tako da više nema iznenađenja, a zakupce ćemo kontrolisati da li rade u skladu sa Pravilnikom, i u suprotnom biće sankcionisani", podvukao je Jelušić.

Još jedna novina na primorju jeste da će od ove godine, osim javnih i hotelskih plaža, u ponudi biti 12 tematskih plaža, tako da će zaljubljeni parovi, mladi željni provoda, nudisti ili gosti s kućnim ljubimcima imati svoje "parče obale" gdje će moći da se opuste.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.