Tači: Ako se nešto desi, intervenisaćemo
Hašim Tači

Tači: Ako se nešto desi, intervenisaćemo

Kosovski predsjednik Hašim Tači poručio je da će Kosovske bezbjednosne snage biti spremne da intervenišu ukoliko bi se desilo nešto nepredviđeno.

On je to rekao novinarima u Prištini, a povodom izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u vezi sa situacijom na sjeveru.

"Njihovi pozivi nisu pozivi u rat, već im je cilj osvajanje simpatija javnosti u Srbiji. Niko ne bi trebalo da štiti ljude koji krše zakon. Tražimo saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala zbog ove regionalne dimenzije. Želimo da sarađujemo sa njima", rekao je Tači, prenose prištinski mediji.

Podsjetimo, u jučerašnjoj akciji specijalnih snaga kosovske policije uhapšeno je 23 osobe, uglavnom srpske nacionalnosti. Prema zvaničnom objašnjenju kosovske policije, hapšenja su izvedena po nalogu prištinskog tužilaštva i tiču se organizovanog kriminala.

Tokom akcije došlo je i do sukoba s lokalnim stanovništvom, a najnapetije je bilo u Zubinom Potoku.

Predsjednik Srbije je, tokom posebne sjednice posvećene KiM, koja se održavala uporedo s akcijom kosovskih specijalaca, između ostalog, rekao i da će Srbija reagovati ukoliko se takvi događaji nastave.

Prije toga izdao je naređenje da se borbena gotovost vojske podigne na najviši nivo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.