Beograd će naplaćivati ulaz u centar?

Beograd će naplaćivati ulaz u centar?

Sekretarijat za saobraćaj raspisao je javnu nabavku za izradu studije "Upravljanje saobraćajem u Beogradu kroz model tarifiranja pristupa centralnoj zoni".

Gradski čelnici riješili su da riješe gužve u saobraćaju naplatom prolaska automobila kroz centar prijestonice Srbije.

Kako navode "Večernje novosti", ideja je da se glavni grad Srbije ugleda na London, Singapur, Milano...

"Sa naglim porastom broja vozila u poslednjih nekoliko decenija javljaju se zagušenja u saobraćaju, posebno u užim centralnim zonama. Posljedice su mnogobrojne i ogledaju se u velikom povećanju vremena putovanja, vremenskih gubitaka, potrošnje goriva, zauzetosti površina, smanjenoj bezbjednosti saobraćaja", navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Odabrani stručnjaci treba da definišu zone u okviru kojih bi se upravljalo zastojima. Od njih se zahtijeva i da urade saobraćajnu analizu, odnosno vide kako bi uvođenje naplate za ulazak u centar uticalo na saobraćaj u okviru zone i van nje, odnosno po njenom obodu.

Kako list navodi, saobraćajni stručnjaci napominju da se tražena studija bazira na Smart planu razvoja saobraćaja do 2033. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.