Marković posjetu Prištini započinje otvaranjem Razvojnog centra Crnogoraca

Nakon toga bilateralni susret s Haradinajem

Marković posjetu Prištini započinje otvaranjem Razvojnog centra Crnogoraca

Predsjednik Vlade Duško Marković boraviće u zvaničnoj posjeti Kosovu.

Kako je najavljeno, posjetu Prištini, Marković će početi otvaranjem Razvojnog centra Crnogoraca Kosova.

Centar će, zajedno sa Mrkovićem, otvoriti predsjednik Vlade Kosova Ramuš Haradinaj kao i predsjednik Udruženja Crnogoraca na Kosovu Slobodan Vujičić.

“Nakon ovoga, Marković će imati bilateralni susret sa Haradinajem, poslije čega će biti zajednička pres konferencija predsjednika vlada”, kaže se u najavi.

Tokom posjete Kosovu, Marković će prisustvovati otvaranju autoputa Arben Džaferi.

Na pitanje nakon premijerskog sata, kako komentariše trenutnu situaciju na Kosovu, sa obzirom na to da sjutra putuje u tu zemlju, on je kazao da je tu posjetu planirao na zahtjev crnogorske zajednice, povodom otvaranja crnogorskog razvojnog centra, koji crnogorska Vlada otvara u saradnji sa prištinskom Vladom.

"Neću dovoditi u pitanje moj odlazak tamo zbog ove situacije koja se desila danas na Kosovu, a koja je, kako sam razumio, rezultat borbe protiv organizovanog kriminala", dodao je Marković.

Marković je naveo da mu je zadovoljstvo da sjutra bude sa crnogorskom zajednicom u Prištini i da otvori taj centar.

"I da nastavimo razgovor o ključnim pitanjima koja treba da dovedu do kvalitetnijeg pozicionoranja crnogorske zajednice na Kosovu. To je cilj moje posjete", zaključio je Marković.

RTCG/MINA

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.