Knežević: Albanske partije tražiće autonomiju CG gradova
Milan Knežević

Knežević: Albanske partije tražiće autonomiju CG gradova

Samo je pitanje trenutka kad će predstavnici albanskih partija u Crnoj Gori istaći zahtjev za autonomijom gradova u kojem žive Albanci, kao što je nedavno Bošnjačko nacionalno vijeće prezentovalo projekat Republike Sandžak, kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević u reagovanju povodom današnje policijske operacije na sjeveru Kosova, u kojoj je uhapšeno 28 osoba, a šest građana povrijeđeno.

On je kazao da je bombardovanjem SRJ 1999. počeo projekat stvaranja "kvazidržave koja svoje postojanje temelji na genocidu i progonu srpskog i nealbanskog življa, kako bi se u narednih desetak godina stvorila etnički čista teritorija po uzoru na nekadašnju NDH". 

Knežević je kazao da je "nevjerovatno da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i predsjednik Vlade Duško Marković ne uočavaju te OVK trendove i u Crnoj Gori, gdje se nedavno sa zastavama te zločinačke militantne organizacije proslavljala pobjeda albanskih stranaka u Tuzima". 

"Ili kad su prije dvije nedjelje Albanci iz Gusinja bacili krst u potok ne dozvoljavajući Srpskoj pravoslavnoj crkvi obnovu crkve Svetog Vasilija, jasno šaljući poruku da je Gusinje sve manje crnogorski a sve više albanski grad. Očigledno da se regionalni kontekst Srba kao destabilizujućeg faktora na Balkanu, nakon sramne političke presude u montiranom procesu državni udar sad prenosi na južnu srpsku pokrajinu", saopštio je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.