Dječak tri sedmice bio u komi, kad je majka donijela njegov omiljeni miris probudio se
Foto: Printscreen

Dječak tri sedmice bio u komi, kad je majka donijela njegov omiljeni miris probudio se

Trinaestogodišnji Kasper Kraus, koji je tri nedjelje ležao u komi, probudio se od mirisa omiljenog dezodoransa.

Kasper je ispao iz čamca dok je s drugovima veslao na rijeci Iden, u Kambriji (Engleska).

Pošto nije znao da pliva, potonuo je duboko u ledenu vodu, gdje je ostao oko 25 minuta.

Kada su ga spasioci najzad izvukli, nije davao znake života. Uspjeli su da ga reanimiraju, ali je pao u komu, jer je predugo bio bez kiseonika.

Od tada se borio za život, ali tek kada ga je majka Violeta Kraus isprskala dezodoransom, koji je svakodnevno koristio, Kasper se probudio iz kome.

''To je pravo čudo. Sve smo probali, a onda je sestra predložila da donesemo kozmetiku koju je koristio, kako bismo ga oprali i osvježili'' - kaže majka.

''Čim sam ga isprskala, otvorio je oči''- kaže ona.

Roditelji su dječaku prije toga puštali muziku, razgovarali s njim, držali ga za ruku, ali ništa od toga nije pomoglo.

''Oduvjek sam obožavao taj dezedorans. To mi je omiljeni miris, ali zaista nisam pomislio da će me probuditi iz kome'' - kaže dječak, koji još ima teškoća pri govoru, ali je na putu oporavka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.