Marković: Rano je govoriti ko će biti predsjednik DPS-a
Duško Marković

Marković: Rano je govoriti ko će biti predsjednik DPS-a

Premijer Duško Marković je kazao da je još rano govoriti o tome ko će biti predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) nakon kongresa koji će se održati krajem godine.

U pripremi samog kongresa biće definisan pristup oko kadrovskih rješenja u partiji. Tada ćemo vidjeti koja će to kadrovska rješenja biti opredjeljena za rukovođenje partijom u narednih godinu“, rekao je Marković, odgovarajući na pitanje novinara, prenosi agencija MINA.

"Razrješenje ubistva Jovanovića permanentni zadatak"

Potpuno razrješenje ubistva glavnog i odgovornog urednika lista Dan, Duška Jovanovića, permanentni je institucionalni zadatak organa za sprovođenje zakona, Tužilaštva i policije, saopštio je Marković, poručujući da država neće stati dok svi napadi na novinare ne budu procesuirani.

Na pitanje da li vjeruje da u skorijoj budućnosti može doći do potpunog razrješenja ubistva Jovanovića, on je odgovorio da će Vlada uraditi sve da taj proces dovede do kraja.

„To je naš permanentni institucionalni zadatak, posebno organa za sprovođenje zakona, uključujući Tužilaštvo i policiju. Već sam rekao da nećemo stati dok svi napadi na novinare i imovinu medija ne budu otkriveni i procesuirani“, poručio je Marković.

Kako je naveo, ubistvo Jovanovića je najteži događaj i Vlada će uraditi sve da se taj proces dovede do kraja.

„Kao što znate taj proces je jednim dijelom već doveden i sudski procesuiran, ali nema stajanja dok ne pronađemo sve one koji su učestvovali u organizaciji ubistva i nalogodavce“, kazao je Marković.

"Neću dovoditi u pitanje moj odlazak u Prištinu"

Na pitanje kako komentariše trenutnu situaciju na Kosovu, sa obzirom na to da sjutra putuje u tu zemlju, on je kazao da je tu posjetu planirao na zahtjev crnogorske zajednice, povodom otvaranja crnogorskog razvojnog centra, koji crnogorska Vlada otvara u saradnji sa prištinskom Vladom.

„Neću dovoditi u pitanje moj odlazak tamo zbog ove situacije koja se desila danas na Kosovu, a koja je, kako sam razumio, rezultat borbe protiv organizovanog kriminala“, dodao je Marković.

Marković je naveo da mu je zadovoljstvo da sjutra bude sa crnogorskom zajednicom u Prištini i da otvori taj centar.

„I da nastavimo razgovor o ključnim pitanjima koja treba da dovedu do kvalitetnijeg pozicionoranja crnogorske zajednice na Kosovu. To je cilj moje posjete“, zaključio je Marković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.