Za Bijelo Polje elektronska vaga koja će pomoći u zaštiti šumske putne infrastrukture
Foto: Opština BP

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja

Za Bijelo Polje elektronska vaga koja će pomoći u zaštiti šumske putne infrastrukture

Danas je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja doniralo elektronsku vagu za potrebe Centra bebjednosti Bijelo Polje koja će pomoći u zaštiti šumske putne infrastruktue.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović kazao je da je ova donacija primjer dobre međusektorske koordinacije koja postoji  između Ministarstva poljoprivrede, Opštine Bijelo Polje, Uprave za šume i Uprave policije.

"Zajedničkim aktivnostima u kratkom vremenskom periodu formirali smo Komisije na zahtjev potpredsjednika Vlada i ministra poljoprivrede Milutina Simovića i ta Komisija je u kratkom roku dala rezultate. Obišli su seotske puteve i mnoge od tih puteva smo sanirali, ali ono što je bitno je da smo podigli stepen odgovornosti kod koncesionara  da se osim bavljenja svojom privrednom akitvnošću moraju više baviti očuvanjem seotskih i šumskih puteva. Sve ovo radimo zbog građana na tim područjima i krajnji efeat je da građani budu zadovoljni onim što mi radimo. Danas smo prisustvovali uručenju još jedne mobilne vage za terensko mjerenje za koju se ponovo Ministrastvu poljoprivrede zahvaljujem na donaciji , pa će sada osim komunalne policije i i Sekretarijat za inspekcijske poslove i Centar bezbjednosti za potrebe saobraćajne policije imati još jednu vagu na raspolaganju tako da ćemo potpuno biti mobilni i spremni da kontrolišemo sve naše puteve, jer je to već dalo rezultate i koncesionari sada odgovrniji, a građani su zadovoljniji i u narednom periodu truditi da nastavimo ovim tempom i da dodatno unaprijedimo ove aktivnosti", rekao je Smolović.

Slikadanas2

Foto: Opština BP

Državni sekretar za šumarstvo Ministarstva poljoprivrede Milosav Anđelić kaže da ovo je jedna u nizu aktivnosti Koordinacionog tima za suzbijanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu koja se realizuje na prostoru čitave države.

"Ovo je prilika da rezimiramo šta smo uradili u prethodnih mjesec dana od zadnje posjete potpredsjednika Vlade Simovića Bijelom Polju. Tada smo prezentirali izvještaj o stanju šuma i šumske infrastrukture. Tada je dato obećanje da će za potrebe Komunalne policije, Uprave policije, Ministrastvo poljoprivrede donirati mjernu platformu za lakše kontrolisanje utovara šumske građe, što smo danas i ispunili, kazao je Anđelić.

Direktor Uprave za šume Nusret Kalač je istakao da da je zbog sve češćih pritužbi građana uspostavljena saradnja sa opštinama u cilju rješavanja ovih problema.

"Najkvalitetnija saradnja je uspostavljena sa Opštinom Bijelo Pole i osjeća se određen napredak, ali nismo još zadovoljni reultatima i u narednom periodu ćemo biti još posvećeniji. Daćemo maksimalan doprinos kada je u pitanju zaštita komunalne infrastrukture, a istovremeno smo podigli nivo odgovornosti kada je u pitanju zaštita šuma", naglasio je Kalač.

Mensura Nuhodžić -Merlin NVO koja se bavi zaštitom šuma i koja realizuje  regionalni projekat koji je finansiran od strane Kraljevine Norveške ističe da se projekat se finasira u četiri zemlje u Makedonji, Bosna i Hercegovina, Srbija i Crna Gora.

"Osnovni cilj projekta jeste identifikovanje ilegalnih aktivnosti u šumarstvu. Ono što bih posebno naglasila već set njeseci iamo dobru saradnju sa institucijam iz oblasti šumarstva", rekla  je Nuhodžić- Merlin.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.